Beeld ter illustratie. De Nationale databank is klaar om trajectcontroles te activeren.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De Nationale databank is klaar om trajectcontroles te activeren. © BELGA

IN KAART. Doorbraak in dossier van niet-werkende installaties: overzicht van trajectcontroles in Vlaanderen

Er is een doorbraak in het dossier van de niet-werkende trajectcontroles. De lang aanslepende problemen met de overkoepelende nationale databank zijn van de baan. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is blij en hoopt zo snel mogelijk alle trajectcontroles die technisch klaar zijn operationeel te krijgen.

55 reacties

 • Pascal Depeizer

  1 maand geleden
  Dat dient allemaal om minder personeel nodig te hebben met maximum opbrengst ! Stel ik stop aan begin van traject blijf 2 minuten stilstaan , daarna rij ik 200km per uur tot 1 km voor het volgend traject ? Ik ontloop een zware boete met rijverbod. Ze denken dan slim te zijn zeker ? Stel mensen tewerk die om de 30 minuten zich verplaatsen om te flitsen ! Zo komen er jobs bij en werkt het efficient ! Apps verklikken toch de controles. Politie in anonieme wagens dat werkt best en niet opvallend
 • Walter Lippens

  1 maand geleden
  Zuivere pesterij is dit.
 • Michel Jozef

  1 maand geleden
  Hoogst waarschijnlijk niet @Lucien Belmans. Waarom anders werd dat eigen Vlaams systeem in 2017 genationaliseerd, denk je ? Regel 100 = 60 + 40, wij betalen volle pot van de boetes maar 40% van de buit is voor de Fransozen.
 • Koen Vanheuv

  1 maand geleden
  Er is een wildgroei van meer dan 3000 ANPR camera’s in België, toch kan de politie en justitie die camera vaststellingen niet opvolgen wegens personeelsgebrek, ze worden amper gebruikt om criminelen te onderscheppen wat eigenlijk de initiële bedoeling was. Ze worden vooral gebruikt om de burgers die even onoplettend zijn te beboeten. Verder is het een sluipend vergrotende inperking van onze privacy en doet het vooral de overheidskassa rinkelen.
 • rudi berghmans

  1 maand geleden
  Ik ben blij dat ze gaan werken van mij mogen ze alles controleren gedaan met die ongeduldige op de baan die hun snelheid niet respecteren die doen alsof jij een ouwe zak bent hoop dat ze er veel boetes mee binnenkrijgen
 1. Bewoners durven al maanden hun appartement niet meer uit door bende: “Vanaf 19 uur slaan hun stoppen volledig door”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Bewoners durven al maanden hun apparte­ment niet meer uit door bende: “Vanaf 19 uur slaan hun stoppen volledig door”

  In elkaar geslagen of achtervolgd worden, stenen door je ruit krijgen of bekogeld worden met eieren. Het is stilaan dagelijkse kost geworden in de Reinaertwijk in Dilbeek. Maar, genoeg is genoeg, vindt een koppel dat met hun verhaal na maanden teistering naar buiten wil komen. “We staan met onze rug tegen de muur”, vertellen ze. “Na 19 uur buiten komen, is geen optie, want dan breekt de hel hier los.” Het koppel vertelt ons in een exclusief interview waarom zij en tientallen andere appartementsbewoners al sinds de zomer van 2020 hun kot niet meer uit durven.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden