IN KAART. Dit zijn alle restaurants uit de nieuwe Gault&Millau-gids
Maandagmiddag is onder grote aandacht van de horecasector de 18e editie van de Gault&Millau Gids virtueel voorgesteld. De titel van ‘Chef van het Jaar 2021' gaat naar Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in het Waalse Soheit-Tinlot. Bekijk alle restaurants met een topscore van 17 of meer hier op de kaart of in de tabel iets verder. Onderaan vind je álle opgenomen restaurants in jouw provincie op kaart.
Delen per e-mail
De anonieme inspecteurs van de bekende gids hebben ook in dit moeilijke jaar voor de horeca meer dan 1.270 restaurants in België gerecenseerd, waaronder ook meer dan 100 nieuwe adressen. “Dat alleen al geeft de nieuwe gids extra waarde”, aldus Gault&Millau.
Chef van het Jaar
De titel van ‘Chef van het Jaar 2021' gaat naar Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot.
“Pauly werkt met de beste ingrediënten, vaak uit het eigen Waalse terroir en kiest als NorthSeaChef ook voor het fijnste lekkers wat onze vissers aan wal brengen”, aldus de redactie van Gault&Millau. “Zoals de beste chefs toont hij zijn creativiteit en decoratief tot artistiek vermogen om te verrassen met een aantal uitzonderlijke lichte, luchtige of amusante nagerechten.”
“Finesse en perfect evenwicht van de gerechten zijn twee terugkerende kenmerken van zijn stijl”, zo bevestigt ook CEO Marc Declerck.
Lees ook: INTERVIEW. CEO Marc Declerck over de nieuwe gids Gault&Millau: “Door corona sommige restaurants niet bezocht, maar we kunnen ze genoeg inschatten” (+)
Beste restaurants
Beste restaurants dit jaar zijn opnieuw Hof van Cleve in Kruisem en Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe, die hun topscore van 19,5/20 behouden.
Stijgers aan de top zijn De Stadt van Luijck en La Botte met 16/20, Castor met 16,5/20, La Table de Maxime en Cuchara met 17/20. Nuance stijgt naar een topscore van 18/20. Le Pristine komt meteen nieuw in de gids met 16/20 en Bartholomeus is terug met zijn nieuw concept en scoort net als voordien 18/20.
Jonge Chefs van het Jaar
Bij de ‘Jonge Chefs van het Jaar’ vallen David Grosdent (L’Envie – Zwevegem) voor Vlaanderen, Stefan Jacobs (Hors Champs - Gembloux) voor Wallonië en Kevin Lejeune (La Canne en Ville – Brussel) voor Brussel in de prijzen.
Bekijk hier de Gault&Millau-restaurants in jouw provincie
Ook de volgende thematische laureaten werden bekroond
- Gastvrouw van het Jaar: Marieke Moyaert (Schatteman – Hertsberge)
- Italiaan van het Jaar: Gellius (Knokke-Heist)
- Aziaat van het Jaar: Saito Harumi (Samouraï - Brussel)
- Het mooiste terras: Brugmann (Brussel)
- Het mooiste restaurant design: Cuchara (Lommel)
- Sommelier van het Jaar: Tom Ieven (Hof van Cleve - Kruisem)
- Dessert van het Jaar: Nuance (Duffel)
- Brasserie van het Jaar: Bar Bulot (Brugge)
- Gastro-bistro van het Jaar: Les Potes au Feu (Namen)
- Ambachtsman van het Jaar: Michaël Rewers (Bistrot du Nord – Antwerpen)
- Groentegerecht van het Jaar: Brutal by Bruut (Brugge)
- Dé Nieuwkomer van het Jaar: Le Pristine (Antwerpen)
- New concept of the Year (nieuwe award): Bartholomeus (Knokke-Heist)
- Wijnkaart van het Jaar: Arden (Chateau de Vignée - Rochefort)
- Bierkaart van het Jaar: La Marelle (Blaregnies)
- De ‘prijs & plezierverhouding’ van het Jaar: Rizoom (Gent), Ventre Saint Gris (Brussel) en La Gare d’Hamois (Modave)
- De 3 ontdekkingen van het Jaar: Blanc by Aytems (Sint-Truiden), La Bonne chère (Brussel) en Quain°4 (Ath).
De beste cocktailbars van België
Ook dit jaar is er bovendien een selectie gemaakt van de beste cocktailbars in België (zie kaart helemaal onderaan dit artikel). Belroy’s Bijou in Antwerpen werd daarbij verkozen tot ‘Cocktailbar van het Jaar 2021'.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Werkplek
Ga je binnenkort in zwangerschapsverlof? Zo zorg je voor een vlekkeloze overdracht
Een zwangerschap is natuurlijk een leuke gebeurtenis. Voor de baby er is, moet er meestal nog veel geregeld worden, zowel thuis als op het werk. Een zwangerschapsverlof brengt op de werkvloer wel wat uitdagingen met zich mee. Jobat.be legt uit hoe jij de overdracht vlot kan laten verlopen, zodat je zonder zorgen in verlof kan gaan. -
PREMIUM1
De spilfiguren in de zaak-Nethys: een verhaal van vriendendienstjes en valse vergaderingen
Mithra-CEO François Fornieri verschijnt vandaag voor de raadkamer. Nethys-topman Stéphane Moreau ontkent alles vanuit de cel. Vier mensen opgepakt, twee zijn voorwaardelijk vrij. Dat is het resultaat na een drukke werkweek voor de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie. Zij voeren al jarenlang onderzoek naar de intercommunale Publifin en dochtermaatschappij Nethys. Een verhaal van vriendendienstjes en valse vergaderingen. -
Multimedia
Deze smartphones hebben de beste camera om mee te filmen
Als je fervent video’s op TikTok of YouTube post, of af en toe een leuke familievideo wil maken, dan weet je hoe belangrijk het is om een smartphone te hebben die in topkwaliteit fillmt. Onze techredacteurs zocht vier goede exemplaren. -
-
Apple Watch Series 7 krijgt functie om bloedsuikerwaarden te meten
-
PREMIUM
Sterren uit een doosje: deze topchefs schakelen over op takeaway
Gerookte Oosterscheldepaling, met bloemkool, gepofte paprika, rettich en zee-egel. De kans dat u dit sterrenvoorgerechtje vanavond zelf fabriceert, is klein, maar dat hoeft ook niet. Je kan het gewoon bestellen en afhalen in het MAS in Antwerpen bij Viki Geunes van Zilte (**). En hij is lang niet de enige sterrenchef die voor takeaway kiest nu de restaurants dicht moeten blijven door corona. -
3
Juridische onzekerheid bedreigt draaien kerncentrale Doel
Er bestaat onzekerheid of Doel 1 en 2 wel op tijd nucleaire brandstof zullen krijgen. Aanleiding is een rechtszaak in Duitsland. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) zegt het mogelijk tekort "bijzonder ernstig" te nemen. -
PREMIUM
Hoe onze ziekenhuizen zich wapenen tegen derde golf: "Er is te goedgelovig gerekend op de burgerzin”
Het aantal ziekenhuisopnames neemt toe en met de hete adem van de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten die het aantal besmettingen aanwakkeren, bereiden onze ziekenhuizen zich voor op een derde golf. Wat is momenteel de toestand in de klinieken, wat moet gebeuren om een implosie van het zorgsysteem te vermijden, en zijn er misschien ook lichtpunten? Vragen voor intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) en Marc Noppen, longarts en CEO van het UZ Brussel.
4 reacties
Marc Reynaert
Willem De Potter
Rober Heezemans
Willy De Vadder