Koen Moreau, Google
Volledig scherm
© Koen Moreau, Google

IN KAART. Dit jaar nog 20 extra trajectcontroles op Vlaamse gewestwegen

Er komen dit jaar nog 20 bijkomende trajectcontroles op de Vlaamse gewestwegen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters aangekondigd. Het gaat om een investering van 3 miljoen euro.  "Ik wil via deze manier van handhaving de verkeersveiligheid op onze wegen verhogen", zegt de Open Vld-minister.

29 reacties

 • Dries Peeters

  3 maanden geleden
  verkeersveiligheid? Dit is gewoon een extra belasting.
 • Koen Van Crombruggen

  3 maanden geleden
  Ze kunnen niet eens origineel zijn met het verzinnen van een drogreden ... Verkeersveiligheid... Dat is zeer origineel hoor. En wat met het veiligheidsgevoel? En de volksgezondheid PFOS? Enz enz
 • Jil Heirman

  3 maanden geleden
  20 extra pesterijen. De vlotte chauffeur - de enige die doorgaans enig rijtalent heeft - wordt weer wat meer getreiterd en de slakjes die de ene na de andere achterlijke fout maken en rijden als boeren, wrijven nogmaals in de handjes. Want de vlotte chauffeur is voor deze typjes de baarlijke duivel.
 • Eddy Nijs

  3 maanden geleden
  Dat ze eerst al eens begint met die elektrische vliegmachines die minstens 50% te snel vliegen over een jaagpad van die baan te halen en van de fietspaden. Bol je sneller dan 35 heb je op een jaagpad en fietspad niet veel te zoeken. En als het controleren niet kan wegens te kleine nummerplaten, hang er dan grote aan.
 • Verhoeven Sylvain

  3 maanden geleden
  Het zal niet meer genoeg opbrengen..
 1. Trajectcontrole, zone 50 en zebrapad: eerste stappen om kruispunt te beveiligen waar Loes verongelukte
  PREMIUM
  Schoten

  Trajectcon­tro­le, zone 50 en zebrapad: eerste stappen om kruispunt te beveiligen waar Loes verongeluk­te

  Schoten gaat het kruispunt van de Horstebaan met de Amerlolaan, waar de 7-jarige Loes verongelukte, grondig herinrichten. Die volledige uitvoering vraagt tijd, al worden er wel een aantal snel realiseerbare maatregelen genomen: een trajectcontrole en een zone 50 op de volledige Horstebaan. De gemeente probeert daarnaast op korte termijn een zebrapad aan te leggen tussen de Amerlolaan en een pad in Vordenstein, waarvoor het op de bereidwilligheid van parkbeheerder Agentschap Natuur en Bos kan rekenen.