Koopzondag op de Meir in Antwerpen.
Volledig scherm
Koopzondag op de Meir in Antwerpen. © Benoit De Freine

IN KAART. Besmettingen stijgen vooral in Limburg, ziekenhuisopnames in Oost- en West-Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio

Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in ons land neemt weer toe. Vooral in Vlaanderen zien we nu stijgingen: Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor. De ziekenhuisopnames tonen dan weer vooral stijgingen in Oost- en West-Vlaanderen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert. 

2791 reacties

 • claude Deprez

  27 minuten geleden
  Reizen is nu al verboden hopelijk sluiten de scholen ook
 • Luc Vleminckx

  55 minuten geleden
  Besmettingen stijgen en dalen volgens het testvolume, van ieder virus zijn er veel varianten zo kunnen we bezig blijven. Wat noodzakelijk is, is de mensen hun vrijheden terug geven die al veel te lang afgenomen zijn. Er kan ook geen groepsimmuniteit komen op deze manier.
 • Veerle De Cock

  57 minuten geleden
  Barbara je hebt gelijk . iedereen terug vrij .het zou veel beter zijn.maar de experts en virologen die weten het niet en het is door hen dat we nog veel drama's gaan meemaken !
 • Freddy Duschek

  1 uur geleden
  Aan dit tempo zijn we eerder immuun na besmetting dan door vaccinatie. en dan maar beweren dat de experten alles weten. horeca en contactberoepen zijn dus toch niet verantwoordelijk. Scholen misschien wel maar die moeten openblijven van iemand met "gezond verstand"
 • barbara Tack

  2 uur geleden
  Geef ons vrijheid zo hebben we misschien een groepsimmuniteit en kan alles beter zijn voor iedereen een andere ziekte geef je ook door en streeft je ook niet van..En het vaccineren moet vlugger gaan als we op jullie manier moeten blijven verder leven .Ben het thuis zitten beu .
 1. "Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccinaties met Pfizer-vaccin”
  25

  "Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccina­ties met Pfi­zer-vac­cin”

  De komende weken zullen in België wekelijks maximaal 54.300 Pfizer-vaccins voor een eerste vaccinatie kunnen toegediend worden. Dat blijkt uit cijfers die de taskforce vaccinatie vandaag vrijgegeven heeft. De cijfers zijn gebaseerd op de geplande leveringen door Pfizer en de keuze om een tweede vaccinatie tijdig te kunnen toedienen. Er wordt ook een beperkte strategische stock aangelegd uit voorzorg, als leveringen bijvoorbeeld niet zouden doorgaan of er iets misloopt met een transport.
 2. OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen neemt voor tweede dag op rij toe, reproductiegetal opnieuw gestegen tot 1,06

  OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhui­zen neemt voor tweede dag op rij toe, reproduc­tie­ge­tal opnieuw gestegen tot 1,06

  Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Tussen 16 en 22 januari werden gemiddeld 127,4 nieuwe patiënten opgenomen. In vergelijking met de week daarvoor is dat een toename met 5 procent. In de ziekenhuizen liggen nu 1.923 mensen, wat wel nog een daling is, met 1 procent. Op intensive care liggen 338 mensen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
 1. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt

 2. Pizzabezorger schrikt wanneer aap bestelling ontvangt
  Play
  bizar

  Pizzabezor­ger schrikt wanneer aap bestelling ontvangt