Koopzondag op de Meir in Antwerpen.
Volledig scherm
Koopzondag op de Meir in Antwerpen. © Benoit De Freine

IN KAART. Besmettingen stijgen vooral in Limburg, ziekenhuisopnames in Oost- en West-Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio

Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in ons land neemt weer toe. Vooral in Vlaanderen zien we nu stijgingen: Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor. De ziekenhuisopnames tonen dan weer vooral stijgingen in Oost- en West-Vlaanderen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert. 

2805 reacties

 • Guy Peeters

  17 uur geleden
  Waarom beweren er mensen dat horeca en contactberoepen niet verantwoordelijk zijn? Ben vrij zeker dat dit de cijfers alleen maar in de hoogte zou doen gaan. Net zoals het verenigingsleven voor volwassenen. Heb in september genoeg gezien hier in de buurt met de kermissen, de lokale voetbalploeg en de café's. Dat waren de grote kiemen voor oktober. Met de huidige maatregelen kunnen we volgens mij wel even verder. Over 2 en 3 weken is er sowieso weer een afkoelingsperiode voor de scholen.
 • Cathy Van Rompuy

  22 uur geleden
  Ik word zeer kwaad omdat de regering blijft alles uit te stellen. Sluit de scholen, aub, dat is een grote besmettingsgevaar. Ik begrijp niet dat men dat niet. Van zodra de scholen open gaan neemt de besmetting toe. Ik kan aannemen dat je bezorgt bent over de educatie van jongeren. Maar nu leven in oorlogstijden van het Coronavirus. Voordat alles terug opengaat, laat we wachten dat er geen besmetting is en dan alles op veilige manier terug kan openen. Hoeveel ouderen moeten er sterven?!
 • Rachel Cousse

  24 uur geleden
  In plaats van op te noemen welke scholen nu reeds hun deuren moeten sluiten, Sluit liever alle scholen, en ook de grenzen verdorie ! Uitstellen en rond te pot draaien kost een hoop geld en levens.
 • xavier lemeire

  1 dag geleden
  Het is vandaag een fijt dat nu alle Ketnet kijkertjes allemaal een mondmasker mogen dragen als ze naar school. Dat is een goede zaak, om dat dan als straf Is dat de ouders zicht niet hadden aan de regels gehouden hebben, ook dat ze zelf geen afstand hadden gehouden. Ook voor de Joden zal dat een straf zijn. Omdat ze hadden naar synagoge zijn gegaan. Het zal die personen goed leren. Ook het fijt dat die gemeenschappen eens goed er voor worden in beeld genomen is ook een geide zaak.
 • PLANCKAERT Johan

  1 dag geleden
  in vk reeds 6 miljoen gevaccineerd, in Belgie 180000 in 3 weken.. goed bezig Beke!
 1. OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen neemt voor tweede dag op rij toe, reproductiegetal opnieuw gestegen tot 1,06

  OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhui­zen neemt voor tweede dag op rij toe, reproduc­tie­ge­tal opnieuw gestegen tot 1,06

  Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Tussen 16 en 22 januari werden gemiddeld 127,4 nieuwe patiënten opgenomen. In vergelijking met de week daarvoor is dat een toename met 5 procent. In de ziekenhuizen liggen nu 1.923 mensen, wat wel nog een daling is, met 1 procent. Op intensive care liggen 338 mensen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"