Volledig scherm
© Benoit De Freine

IN KAART. België kleurt weer groen, behalve Limburg, West-Vlaanderen en Antwerpen. Bekijk hier de situatie in uw regio

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft relatief stabiel, zonder grote dalingen of stijgingen. Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor, terwijl Brussel nu de grootste daling noteert. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert. 

2711 reacties

 • Karla Desmet

  8 uur geleden
  Stop aub met die kleuren... Er zullen nu weer een héél pak mensen reageren met 'oh, het is groen, we mogen weer ons goesting doen'. Echt, ee...
 • bernard deplacie

  13 uur geleden
  Je kunt je toch afvragen hoe men aan het aantal besmettingen komt en hoe men dat gaat vergelijken... Dit kun je toch volledig manipuleren naargelang het aantal testen die je doet ; waar je die doet en bij wie (leeftijd) je die doet. Ook kun je je afvragen of 1800 c-patiënten waarvan 330 op IC in 180 ziekenhuiscampussen/Belgie veel is of weinig. Dat is 10 patiënten per campus waarvan telkens 2 op IC. Je mag het zeker niet onderschatten maar nuance is toch ook nodig en bangmakerij is uit den boze.
 • Paul Roymans

  13 uur geleden
  De cijfers gaan nog een paar maand stijgen en dalen. Het vaccin is ons enige redmiddel. Op dit groen(?) kaartje zijn de cijfers immers nog veel te hoog.
 • marco serfs

  13 uur geleden
  Alle gemeentes met de hoogste besmettingen volledig testen, is de beste oplossing om de cijfers zo snel mogelijk zo laag mogelijk te krijgen.
 • Bram Hens

  14 uur geleden
  Provincies tegen nederland blijven achter. Al is opgevallen mss
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorgen op laagste niveau sinds midden oktober

  OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorgen op laagste niveau sinds midden oktober

  Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. De andere parameters dalen eveneens, maar ook daar gaat het traag. Op de afdelingen intensieve zorg lagen gisteren 336 patiënten met Covid-19. Dat is het laagste aantal sinds 15 oktober (327), zo blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"