Photo News corona kaart belgië
Volledig scherm
Photo News corona kaart belgië © Photo News

IN KAART. Aantal coronagevallen in ons land overschrijdt kaap van de duizend, ook twaalf baby’s of peuters besmet

De afgelopen 24 uur zijn in ons land 172 nieuwe besmettingen met het coronavirus gedetecteerd. Dat meldt de FOD Volksgezondheid in haar dagelijkse update. Het totale aantal bevestigde besmettingen in België stijgt hiermee tot 1.058. Uit cijfers van onderzoeksinstituut Sciensano blijkt dat sinds de uitbraak van het virus in ons land zeker twaalf baby’s of peuters besmet zijn geraakt. Houd echter in het achterhoofd dat het werkelijke aantal besmettingen veel hoger zal liggen. 

84 reacties

 • Steven De Baerdemaeker

  2 jaar geleden
  Waar blijven de genezingen? Sommige mensen zouden intussen al hersteld moeten zijn!
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  we hebben 1 groot geluk, dat we uitstekende ziekenhuizen en dokters hebben. Ons ongeluk is dat de gezondheidszorg de voorbije 5 jaar is kapotbespaard door BDW en co vandaar tekorten aan geneeskundig materiaal
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  gezien er aanzienlijke meer infecties zijn in Vlaanderen zou de verhouding tussen de Vlamingen en walen binnen een jaar wel eens veel dichterbij kunnen liggen en hoeven we niet meer te discuteren dat een Vlaamse zetel minder waard is dan een Waalse. Iedereen gelukkig toch ?
 • Koen Bosteels

  2 jaar geleden
  Kleine vraag; men vraagt terecht om onze bubbel tot zo weinig mogelijk mensen te beperken, maar mijn werkgever verplicht mij om in een landschapskantoor van 30 personen te laten werken. Daardoor moet ik mijn kinderen naar de opvang op school sturen... Dit is een grote 'bubbel'... Waarom wordt niet alle niet-essentiële productie en kantooractiviteit van bovenaf stopgezet?
 • Jean Petermans

  2 jaar geleden
  Aantal sterfgevallen per land zegt niks zolang je het niet uitdrukt in percentage van de bevolking.