Photo News corona kaart belgië
Volledig scherm
Photo News corona kaart belgië © Photo News

IN KAART. Aantal coronagevallen in ons land overschrijdt kaap van de duizend, ook twaalf baby’s of peuters besmet

De afgelopen 24 uur zijn in ons land 172 nieuwe besmettingen met het coronavirus gedetecteerd. Dat meldt de FOD Volksgezondheid in haar dagelijkse update. Het totale aantal bevestigde besmettingen in België stijgt hiermee tot 1.058. Uit cijfers van onderzoeksinstituut Sciensano blijkt dat sinds de uitbraak van het virus in ons land zeker twaalf baby’s of peuters besmet zijn geraakt. Houd echter in het achterhoofd dat het werkelijke aantal besmettingen veel hoger zal liggen. 

  1. Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaardigheid?”

    Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaar­dig­heid?”

    Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens pleit voor een strenge en “geloofwaardige” handhaving van de coronamaatregelen. “Als vijf studenten die een broodje eten beboet worden, maar groepen betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan de geloofwaardigheid?”, vraagt Janssens zich af. “Dat meten met twee maten ondergraaft de bereidheid om de maatregelen na te leven.”