Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

In het spoor van de Rode Kruis-vrijwilligers die hun vrije tijd opofferen om te helpen: “Elektriciteit is er nog steeds niet”

Het Rode Kruis-Vlaanderen heeft gisteren het aantal crisisvrijwilligers opgeschaald naar tweehonderd per dag. Van meehelpen schoonmaken tot informeren, over wondjes verzorgen tot psychosociale steun bieden: voor de Vlaamse vrijwilligers in Pepinster en Trooz is niets te veel gevraagd.

32 reacties

 • Eddie Van Riel

  1 jaar geleden
  Reeds 30.000 000 € binnen gehaald en hoeveel gaan ze daar van uitgeven aan de mensen die het NU nodig hebben, begrijpen wie kan, mij niet gezien !!!
 • Alexa Grieken

  1 jaar geleden
  Nog steeds geen elektriciteit. In een anders land hebben ze dadelijk noodhulp. Hier blijft al het geld hangen.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Het RK geld ontvangen, maar voor de rest ?
 • Joel Vandermeeren

  1 jaar geleden
  Voila de TOP heeft weer een mooie spaarpot vol zitten om hun snoepreisjes naar het buitenland te doen. Daarom geven we aan hulporganisaties geen rooie cent. Als we iets willen geven dan geven we dat mee aan mensen waar we zeker van zijn dat het toekomt zonder dat het een cent kost. Als je eens opzoekt hoeveel liefdadigheidsinstellingen er zijn en wat de TOP daar allemaal verdient dan val je flauw en begrijp je waar de miljoenen heen geen. Verder krijgen ze dikwijls nog subsidies van de staat.
 • Veerle Lahousse

  1 jaar geleden
  Leven wij in een derde wereld land? Als ik op de foto's de beelden zie van de puinhopen die er nog steeds liggen en de mensen bezig zie met schop en borstel. Zijn er geen kranen, bulldozers, bob-cats die kunnen helpen. Pik en howeel . En water brengen we bij de mensen met een kruiwagen. Waar blijven paard en kar?
 1. RECONSTRUCTIE. Wil CD&V de Vlaamse regering verlaten omdat ze er niets meer bij te winnen heeft? Zo verliepen de 23 zenuwslopende uren in de Wetstraat
  PREMIUM
  115

  RECONSTRUC­TIE. Wil CD&V de Vlaamse regering verlaten omdat ze er niets meer bij te winnen heeft? Zo verliepen de 23 zenuwslo­pen­de uren in de Wetstraat

  Geen Septemberverklaring en nog altijd geen Vlaamse steunmaatregelen: een crisissfeer hing vandaag over de Vlaamse regering. Eén man werd door Open Vld en N-VA aangeduid als de grote schuldige: CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Even verloor minister-president Jan Jambon (N-VA) zelfs zijn geduld en er klonk bij de onderhandelaars ook openlijk heimwee naar Hilde Crevits. Zo verliepen de 23 zenuwslopende uren voor de onderhandelingen uiteindelijk afsprongen.
 2. “Het zou handiger zijn als mensen schoenen met witte zolen dragen”: poetsploeg gaat zwarte strepen in KMSKA te lijf
  Antwerpen

  “Het zou handiger zijn als mensen schoenen met witte zolen dragen”: poetsploeg gaat zwarte strepen in KMSKA te lijf

  Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) opende vorig weekend na 11 jaar renovatiewerken feestelijk de deuren. Er kwamen 15.000 bezoekers langs tijdens het openingsweekend, en dat liet zijn sporen na: de glanzend witte vloer is nogal gevoelig voor zwarte strepen. Al deert dat de meeste bezoekers niet. Bovendien blijkt de poetsploeg de strepen er makkelijk weer af te krijgen met de machines waarmee ze elke ochtend het museum reinigen.