Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

In het spoor van de Rode Kruis-vrijwilligers die hun vrije tijd opofferen om te helpen: “Elektriciteit is er nog steeds niet”

Het Rode Kruis-Vlaanderen heeft gisteren het aantal crisisvrijwilligers opgeschaald naar tweehonderd per dag. Van meehelpen schoonmaken tot informeren, over wondjes verzorgen tot psychosociale steun bieden: voor de Vlaamse vrijwilligers in Pepinster en Trooz is niets te veel gevraagd.

33 reacties

 • Eddie Van Riel

  2 maanden geleden
  Reeds 30.000 000 € binnen gehaald en hoeveel gaan ze daar van uitgeven aan de mensen die het NU nodig hebben, begrijpen wie kan, mij niet gezien !!!
 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  Nog steeds geen elektriciteit. In een anders land hebben ze dadelijk noodhulp. Hier blijft al het geld hangen.
 • Wilfried Vanden Berg

  2 maanden geleden
  Het RK geld ontvangen, maar voor de rest ?
 • Joel Vandermeeren

  2 maanden geleden
  Voila de TOP heeft weer een mooie spaarpot vol zitten om hun snoepreisjes naar het buitenland te doen. Daarom geven we aan hulporganisaties geen rooie cent. Als we iets willen geven dan geven we dat mee aan mensen waar we zeker van zijn dat het toekomt zonder dat het een cent kost. Als je eens opzoekt hoeveel liefdadigheidsinstellingen er zijn en wat de TOP daar allemaal verdient dan val je flauw en begrijp je waar de miljoenen heen geen. Verder krijgen ze dikwijls nog subsidies van de staat.
 • veerle lahousse

  2 maanden geleden
  Leven wij in een derde wereld land? Als ik op de foto's de beelden zie van de puinhopen die er nog steeds liggen en de mensen bezig zie met schop en borstel. Zijn er geen kranen, bulldozers, bob-cats die kunnen helpen. Pik en howeel . En water brengen we bij de mensen met een kruiwagen. Waar blijven paard en kar?