Daklozen deze winter in Etterbeek.
Volledig scherm
Daklozen deze winter in Etterbeek. © Baert Marc

In heel Europa stijgt het aantal daklozen, ook ons land doet het bar slecht

In heel Europa is het aantal daklozen gestegen. Zo blijkt uit een recent rapport van de Europese daklozenorganisatie Feantsa. Alleen Finland en Noorwegen leggen positieve cijfers voor. Ons land doet het bar slecht.

30 reacties

 • Jo Bosman

  3 jaar geleden
  Dat verbaast mij niets als ik zie hoe dat diegene die de daklozen moeten helpen werken. Hun eigenbelang gaat voor dat van de doelgroep. Voeg daarbij nog eens de onzinnige regeltjes die ze deze mensen willen opleggen en je krijgt nog meer daklozen.
 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Heel grappige poging van "correcte vaststellers". Het aantal daklozen in Europa is enorm gestegen ! Goed dat het "lachdag" is vandaag, dus we "mogen". (S) links baart een nieuwe benoeming voor de "goudzoekers", het worden nu "daklozen". Volgende deuntje aub ? (S) liiinks ?
 • Roger Van Acker

  3 jaar geleden
  Doe zo verder, hier in Belgie is er meer te doen, voor de vreemdelingen dan voor ONS eigen volk.Daar komt zeker nog REVOLUTIE van.
 • Eida Lam

  3 jaar geleden
  Verbazingwekkend is dat niet, meer dan de helft van de culturele import heeft hier niets te zoeken en een kwart is analfabeet. Maar ze blijven ze wel importeren naar visie van het socialisme, gewoon iedereen even arm maken, dat is gelijkheid volgens sossen.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Wacht nog even tot nva herverkozen wordt,bdw waarschuwt nu al dat SZ er helemaal aan zal gaan en dan zul je pas een massa daklozen zien bijkomen: enkel van eigen volk natuurlijk, hé bart!!!Goed nadenken in het kieshokje want deze belofte zullen ze wel houden!
 1. Vaccinatietempo deze en volgende week in tijdelijke dip: slechts iets meer dan 200.000 spuitjes per week
  79

  Vaccinatie­tem­po deze en volgende week in tijdelijke dip: slechts iets meer dan 200.000 spuitjes per week

  Het vaccinatietempo in Vlaanderen en de andere regio’s gaat deze en volgende week iets lager, na de "paasversnelling" van de voorbije weken. Tegelijk zou over enkele dagen wel al zeven op de tien 65-plussers ingeënt moeten zijn. Het Overlegcomité had onder meer die drempel naar voren geschoven als voorwaarde om het buitenplan te activeren. Daarnaast krijgen ook de eerste mensen onder de 65 met onderliggende aandoeningen een eerste dosis.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw