Cian Uijtdebroeks kreeg woensdag groen licht van de dokter: hij mag terug koersen. Dit weekend start hij in La Philippe Gilbert.
Volledig scherm
PREMIUM
Cian Uijtdebroeks kreeg woensdag groen licht van de dokter: hij mag terug koersen. Dit weekend start hij in La Philippe Gilbert. © Photo News

In één week tijd twee wielrenners slachtoffer van ongeval met vluchtmisdrijf: “‘Nog heel even volhouden. Straks komt die bestuurder me wel helpen’, dacht ik”

Elke twee uur pleegt ergens in ons land een bestuurder vluchtmisdrijf, na een ongeval waarbij iemand gewond raakt. Wielrenners Cian Uijtdebroeks (17) en Edward Planckaert (25) kunnen erover meespreken. Allebei belandden ze vorige week in het ziekenhuis nadat ze op training aangereden werden, allebei hebben ze geen flauw idee wié hen van de weg gemaaid heeft. “In plaats van te stoppen en hulp te bieden, gaf die bestuurder extra gas en vluchtte hij weg.”

 1. VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederlandse politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederland­se politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  In een vergadering van de provincie Utrecht had de Nederlandse PvdA-politca Julie d’Hondt gezegd dat de oude rolverdeling tussen man en vrouw bevestigd wordt in de 'Jip en Janneke’-boeken van Annie M.G. Schmidt. Ze vroeg zich af of deze boeken op termijn niet uit de bibliotheken zullen verdwijnen, net zoals de boeken van Zwarte Piet. De fractievoorzitter van Vlaams Belang in de gemeente Balen-Olmen, Bert Deckers, verspreidde daarop het bewuste videofragment uit die vergadering - waarna een rel was geboren bij onze noorderburen. Julie d’Hondt kreeg bedreigingen en scheldpartijen over zich heen. Dat blijkt uit onderzoek van omroep RTV Utrecht.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona