IN BEELD. Overvallers doen of ze gaan winkelen, halen plots groot mes boven

FAROEK KORT - “Ze zijn over het hoogste stuk van de omheining geklommen, zeker zo’n vier meter hoog.” Dat vertelt Steve Van Holder van de politie van Houthalen-Helchteren aan Faroek. Hij en zijn collega’s zijn op zoek naar twee jongemannen die de Colruyt aan de Grote Baan overvallen hebben.

 1. Daarom staken piloten Ryanair: “Krijgen slechts vier flesjes water per dag, ongeacht duur van de vlucht of hitte”
  Play

  Daarom staken piloten Ryanair: “Krijgen slechts vier flesjes water per dag, ongeacht duur van de vlucht of hitte”

  Nadat er bij Brussels Airlines een driedaagse staking is gestart, legt ook het personeel van Ryanair in België gedurende drie dagen het werk neer. Een 100-tal werknemers heeft dan ook genoeg van de slechte werkomstandigheden. Piloot Philip vertelt dat ze “op het punt zijn gekomen dat het nog de enige manier is om de ogen te openen in de headquarters van Ryanair”.
 2. Dermagne verdedigt aanwezigheid van Magnette op betoging: “Normaal dat socialisten naast arbeiders staan”

  Dermagne verdedigt aanwezig­heid van Magnette op betoging: “Normaal dat socialis­ten naast arbeiders staan”

  Vicepremier en minister van Economie, Pierre-Yves Dermagne (PS), heeft donderdagavond de deelname verdedigd van zijn partijvoorzitter Paul Magnette aan de nationale manifestatie voor koopkracht die door de drie vakbonden maandag in Brussel werd georganiseerd. Die aanwezigheid ontlokte kritiek van de liberale partners binnen Vivaldi. "Het is normaal dat de socialisten naast de arbeiders staan", zei Dermagne in het tv-programma "Jeudi en Prime" op RTBF.
 1. Klimaatverandering kan impact hebben op Maas: drinkwatervoorziening 7 miljoen mensen in België en Nederland onzeker

  Klimaatver­an­de­ring kan impact hebben op Maas: drinkwater­voor­zie­ning 7 miljoen mensen in België en Nederland onzeker

  De kans is groot dat er door de klimaatverandering in de toekomst vaker periodes zijn waarin er minder water door de Maas stroomt en dat kan een risico vormen voor de drinkwatervoorziening in zowel België als Nederland. Dat meldt RIWA-Maas, de belangenbehartiger van drinkwaterbedrijven in Nederland en België die jaarlijks 500 miljard liter water uit de Maas onttrekken. De Maas is de bron van het drinkwater voor ruim 7 miljoen mensen.