Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photonews

IN BEELD. Met deze opvallende slogans trokken klimaatbetogers naar Brussel

binnenlandMaar liefst 70.000 mensen waren aanwezig op de klimaatmars in Brussel. Daarmee is het de grootste klimaatmars ooit in ons land. Opvallend: heel wat betogers lieten hun creativiteit de vrije loop en verschenen met een merkwaardige slogan op de klimaatmars. Wij zetten de markantste kiekjes en de opvallendste slogans voor u op een rijtje. 

32 reacties

 • jos robben

  4 jaar geleden
  nuttige linkse groene idioten die nog altijd niet door hebben dat het groene extreemlinkse evangelie puur leugens en bedrog zijn of vinden ze zich zo goddelijk verheven dat ze denken het klimaat naar hun hand te kunnen zetten
 • Linda Deyaert

  4 jaar geleden
  Klimaatverandering is nodig om de overbevolking in te dijken; het grootste probleem waarmee de planeet kampt.
 • Jennifer Peeters

  4 jaar geleden
  Hopelijk komt er een taks op de tickets van Tomorrowland. Hoeveel vliegtuigen zullen er gebruikt worden om de vele jongeren daar te krijgen? En als het festival gedaan is blijft er een vuilnisbelt achter. Maar ja, deze kindjes moeten nog veel leren hé!!!
 • Peeters Freddy

  4 jaar geleden
  Er zijn betogers die geen respect hebben voor hun moeder, dus het klimaat zal hen worst wezen, ze staan te lachen in de krant. Opzet geslaagd.
 • rudy beernaert

  4 jaar geleden
  Mijn moeder is al heet genoeg, zegt veel over wie er achter staat,zo praat men niet over je moeder.
 1. Van Quickenborne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”
  Play
  Kortrijk

  Van Quickenbor­ne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”

  De buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van Justitie te ontvoeren. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging vanuit het drugsmilieu zijn”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. In een video op Instagram zegt Van Quickenborne dat hij en z’n gezin het goed stellen. “We zijn het intussen een beetje gewend, maar dat maakt het niet goed”, aldus de minister.
 2. IN KAART. Mag ik vuurwerk afsteken in mijn straat tijdens oudejaar? Gaat de politie boetes uitschrijven? Of organiseert het gemeentebestuur zelf een lichtspektakel? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  IN KAART. Mag ik vuurwerk afsteken in mijn straat tijdens oudejaar? Gaat de politie boetes uitschrij­ven? Of organi­seert het gemeentebe­stuur zelf een lichtspek­ta­kel? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Vuurwerk tijdens eindejaar is een jaarlijks twistpunt in quasi elke Vlaamse gemeente. Waar mag je vuurpijlen de lucht in knallen en waar niet? Riskeer je een boete als je illegaal vuurwerk afschiet? Zal de lokale politie erop controleren en eventueel boetes uitschrijven? Wij vroegen het in 284 gemeenten.
 3. DE GROTE VUURWERKRONDVRAAG. Ruim helft van Vlaamse gemeenten verbiedt vuurwerk, maar de pakkans is klein: “De verkoop aan banden leggen zou veel beter zijn”
  REGIO

  DE GROTE VUURWER­KROND­VRAAG. Ruim helft van Vlaamse gemeenten verbiedt vuurwerk, maar de pakkans is klein: “De verkoop aan banden leggen zou veel beter zijn”

  40 procent van de Vlaamse gemeenten laten vuurwerk toe tijdens oudejaar. Dat blijkt uit een exclusieve bevraging bij 284 gemeenten door Het Laatste Nieuws. In 171 gemeenten of 60 procent is het dus verboden om vuurpijlen de lucht in te schieten. De boetes zijn niet mals, maar de kans dat de politie een overtreder kan betrappen is klein. Dé grote vuurwerkfan reist best af naar één specifieke provincie, waar je in één gemeente zelfs zes uur lang de toestemming hebt om de lucht te laten oplichten. Een overzicht.