Volledig scherm
© EPA

In beeld: 23ste Pride Parade trok door Brusselse straten met 100.000 mensen

BinnenlandIn de Brusselse Ravensteinstraat werd vanmiddag om 14.30 uur het startschot gegeven voor de 23ste Pride Parade. Tientallen delegaties hulden de straten van Brussel in de regenboogkleuren en streden met het thema 'Your local power' voor veiligheid voor lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders... in hun eigen buurt. Er zakten zo'n 100.000 mensen naar Brussel af, zo blijkt uit de officiële telling van de politie. De organisatie spreekt zelfs van meer dan 100.000 mensen.

 1. Waarom Van Grieken sterker staat dan Nederlands evenbeeld Thierry Baudet (en commotie hem niet snel de das om zal doen)
  PREMIUM

  Waarom Van Grieken sterker staat dan Nederlands evenbeeld Thierry Baudet (en commotie hem niet snel de das om zal doen)

  Thierry Baudet, de golden boy van rechts-populistisch Nederland, kwam deze week onder vuur te liggen na racistische en antisemitische uitlatingen binnen zijn jongerenafdeling. Gevolg: Baudet stapte op als partijleider van Forum voor Democratie. Het verschil met Vlaanderen en Vlaams Belang is opvallend. “We jagen ons er niet meer over op: dat hebben we bij wijze van spreken al veertig keer gedaan”, verklaart politicoloog Carl Devos (UGent).
 2. Experts reageren opgelucht: “Blij dat men naar de wetenschap heeft geluisterd”

  Experts reageren opgelucht: “Blij dat men naar de wetenschap heeft geluisterd”

  Het Overlegcomité heeft vandaag nieuwe beslissingen genomen over de coronamaatregelen. De winkels mogen vanaf dinsdag weer open, maar in feite wordt er niet versoepeld. Experts reageren tevreden. “Als we deze maatregelen vergelijken met de maatregelen in het buitenland, getuigt dit van gezond verstand en politieke moed”, zo zegt epidemioloog Pierre Van Damme (UA) in een eerste reactie bij VTM Nieuws.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren