Volledig scherm

In 7 op 10 badsteden riskeer je gasboete voor sluikstorten op strand

De kustburgemeesters zijn het beu dat mensen van hun stranden een sluikstort maken. In zeven op de tien kustgemeenten maak je kans op gasboetes, in twee daarvan wordt de politie op pad gestuurd om te controleren en boetes uit te delen. In Oostende komen er zelfs mobiele camera’s op het strand.

36 reacties

 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  De mensen hadden duidelijk de intentie om hun afval in een vuilbak te smijten. Helaas hebben de meeste badsteden niet het verstand om meer en grotere vuilbakken te zetten. In plaats van politie op pad te sturen om mensen te beboeten kunnen ze beter iemand op pad sturen om die vuilbakken te ledigen.
 • Francois staen

  2 jaar geleden
  Ik woon aan de kust , dus ik zie het probleem meermaals .De toeristen komen met duizenden toe op mooie dagen , zie ze maar o.a. eens afstappen in Blankenberge .De Horeca en winkels/broodjes zaken ( supermarkten ) ,verhuur ligstoelen doen en veel voordeel uit .En inderdaad op die dagen veel,veel vuilbakken te kort ,de steden en gemeenten zitten met een probleem een extra kost ..misschien doorrekenen aan alle die eet en drinkbaars verkopen ,denk dan dat bv 50-60 euro/jaar al veel kan oplossen.
 • Paul Larue

  2 jaar geleden
  Twee vuilnisbakjes voor misschien wel duizend mensen is natuurlijk van de zotte. Zet daar toch een knappe container neer.
 • Elle Devee

  2 jaar geleden
  Volledig mee eens dat dit beboet moet worden. Maar niet in dit geval. Die vuilbakken hadden op tijd moeten geledigd worden. Dan lag al die rommel er niet naast. De gemeentebesturen zelf verdienen een gasboete. Grotere vuilbakken die op tijd geleegd worden zou veel helpen.
 • gustaaf Van Bever

  2 jaar geleden
  Is het nu zo moeilijk om de eigen blikken, flessen en dozen die men meebrengt naar het strand , in een zak te steken en terug mee naar huis nemen?? Als je een vol blik cola kan meenemen, waarom dan geen leeg terug??? Eens ze 20 meter van een vuilbak zijn , laten ze het gewoon achter..Dit gedrag zag je vroeger nooit. toen hadden we nog zelfrespect!
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen