Na 50 dagen zo goed als niet meer te zijn geweest, zitten de broers Viktor (12) en Mathieu (10) Geussens maandag opnieuw in de klas van basisschool Klimop in Sint-Truiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Na 50 dagen zo goed als niet meer te zijn geweest, zitten de broers Viktor (12) en Mathieu (10) Geussens maandag opnieuw in de klas van basisschool Klimop in Sint-Truiden. © Photo News

In 50 dagen maar 2,5 dagen naar school geweest: ouders wanhopig door ‘quarantaine-estafette’

De isolatie- en quarantaineregels in het onderwijs blijven ouders zorgen baren. Met een beetje pech blijven lagereschoolkinderen door de huidige regels na besmetting twee volle weken van school, of zelfs langer. Ondanks ze volledig zijn hersteld. Sommige gezinnen beleven een ware quarantaine-estafette, met naast een oplopende leerachterstand voor het kind ook een hoop agendagepuzzel voor opvang bij de ouders.

37 reacties

 • Stephan De Coninck

  5 maanden geleden
  Het zijn niet de quarantaineregels die de problemen veroorzaken maar wel het groot aantal besmettingen bij lagereschoolkinderen. Nogal wiedes als je met honderden niet-gevaccineerden, zonder afstand te houden, zonder masker te dragen door mekaar mag lopen op de speelplaats.
 • Kristof Vermeire

  5 maanden geleden
  Gezonde kinderen moeten thuis blijven en kunnen zich niet ontwikkelen zodat risicogroepen en gepensioneerden een kop koffie kunnen drinken. Hoe lang blijven we deze onzin tolereren? Ziek is thuis blijven, maar niet ziek is geen licht om naar school te gaan.
 • Bart Van der Stappen

  5 maanden geleden
  Gaat nog leuk worden als de Kids deze houding beginnen kopieren. Ze zullen al zeker geen ouderen gaan verzorgen dat zullen de bots wel doen. Waar ze weten wel beter dan de generaties die letterlijk alles verkeerd hebben gedaan met egoïsme als lijfspreuk. Te gaan herhalen. Maar ik hoop dat ze nog in staat zijn medelijden te hebben met degene die alleen zullen sterven met een robot aan hun zeide. Dat is het enigste waar het om draait.
 • José Thijs

  5 maanden geleden
  @Peter De Baets: en vele ouders die denken dat hun kids moeten worden opgevoed in school! Nee, dat s hun taak, wel de lusten, niet de lasten en vooral veel hobby's om er niet aar te moeten kijken tijdens het weekend. Dit is de mentaliteit vandaag de dag.
 • Jacky Leman

  5 maanden geleden
  Stop toch in godsnaam met al die zelftesten. Geen sypmtonen is geen quarantaine. Cijfers zakken onmiddellijk met 90%. Het zijn de experten, virologen, overheid die dit kunstmatig willen hoog houden om ons te domineren en te pesten. Wie zaait die oogst beste mensen.