Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen).
Volledig scherm
Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen). © BELGA

In 2023 kan 70 procent van Belgische bevolking toegang hebben tot 5G-netwerk

Tegen halfweg 2023 kan 70 procent van de Belgische bevolking toegang hebben tot het 5G-netwerk voor sneller mobiel internet. Dat heeft minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) woensdag laten verstaan in de Kamer. Daarbij gaat ze ervan uit dat de spectrumveiling kan plaatsvinden ten laatste begin 2022.

23 reacties

 • Marco Maerten

  1 week geleden
  Het is nu een kwestie van jaren om te moeten vaststellen hoeveel plotse hartdoden men erbij krijgt bij zelfs gezonde mensen.Vergeet niet dat we al zoveel elektromagnetische straling moeten verwerken.Een hart wordt feitelijk elektrisch aangedreven door middel van de verhouding kalium-natriumpomp in de hartcellen.Een verstoring(straling) kan bij mensen hartkloppingen en aanverwante veroorzaken.Roken was vroeger ook 'gezond' tegen bv parkinson.
 • Paul Philippaerts

  1 week geleden
  Ge kunt u op dit moment best bezighouden met wat onschuldige dingen, dan kan je niks mis doen. Zou eens plezant zijn als de energie uitgaven en de rekeningen daarvan eens onder de loupe genomen worden. Wij betalen verschrikkelijk veel te veel. Net als voor de internet en telefoonrekeningen. Die firma's mogen alle half jaren de rekeningen verhogen. Gemakkelijke handel. De concurentie speelt perfect, ze beconcureren mekaar met de opslagen. Positief voor hun negatief voor consument.
 • Geert Landsman

  1 week geleden
  5G is een zeepbel en zal weldra ontploffen, dergelijke hoge frequenties raken nergens doorheen en komen dan ook niet tot je gsm. Al bij 2.4GHz Wifi is de demping door bv een boom fenomenaal. Gebakken lucht, dat is wat het is.
 • Louis Holmes

  2 weken geleden
  En de straling komt gratis ons huis binnen.
 • anna vandenberg

  2 weken geleden
  De minister zou beter zorgen over onze energie voorziening in 2025. Ze zijn nog altijd aan pallaberen over de gascentrales en andere groene energie voorzieningen en in 2025 sluiten de kerncentrales volgens Groen toch. Nog discussie over wie zich nu aan de beurt is om zich te bedienen, in tijden van crisis zijn het gouden tijden voor de vrienden.
 1. Apple lanceert iPhone met 5G, maar heeft het nut om nu al zo'n toestel te kopen in België? Onze techspecialist legt uit
  PREMIUM

  Apple lanceert iPhone met 5G, maar heeft het nut om nu al zo'n toestel te kopen in België? Onze techspecia­list legt uit

  Dinsdag lanceerde Apple de iPhone 12, 12 Pro (Max) en 12 Mini. Vier nieuwe toestellen met één grote gemeenschappelijke factor: 5G. Smartphonefabrikanten lijken klaar te zijn voor het nieuwe en vooral snellere mobiele internet, maar is België dat ook? “Wanneer 5G er effectief bij ons komt, is koffiedik kijken omdat de deelstaten het niet eens raken over wie hoeveel geld krijgt van de opbrengsten”, aldus onze techspecialist. Is het dan wel een goed idee om al te investeren in een smartphone met 5G? En is het überhaupt belangrijk om over te schakelen?
 1. Bye bye Trump, welkom terug Coca-Cola: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaanse producten
  ANTWERPEN

  Bye bye Trump, welkom terug Co­ca-Co­la: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaan­se producten

  The Washington Post, Newsweek, De Telegraaf, Daily Pakistan, CNN Indonesia en natuurlijk als eerste in Het Laatste Nieuws. Het was wereldnieuws vier jaar geleden toen het Antwerpse café ’t Zeezicht alle Amerikaanse producten bande bij de aanstelling van president Trump. Nu Biden de eed heeft afgelegd, zijn er terug Coca-Cola, Lays én Tabasco welkom in de kroeg op de Dageraadplaats.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"