Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images

In 2023 hogere nettarieven voor elektriciteit en aardgas: 37 euro erbij op jaarfactuur

De raad van bestuur van distributienetbeheerder Fluvius heeft woensdag hogere nettarieven bekrachtigd voor elektriciteit en aardgas in 2023. De netbeheerder doet een financiële inspanning van 119 miljoen euro om die stijging binnen de perken te houden.

  1. ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”
    PREMIUM
    69

    ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspannin­gen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

    “Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het werk moeten krijgen. Extra gevoelig is bovendien dat de bejubelde vooruitgang blijkbaar in Vlaanderen gebeurde, niet in Brussel of Wallonië.”
  2. HLN ONDERZOEK. België haalt Europees besparingsdoel voor aardgas niet omdat gascentrales massaal draaien voor... Frankrijk
    PREMIUM

    HLN ONDERZOEK. België haalt Europees besparings­doel voor aardgas niet omdat gascentra­les massaal draaien voor... Frankrijk

    Op een moment dat we met z’n allen minder aardgas moeten verbruiken om de winter door te komen zonder tekorten, draaien de gascentrales in ons land op volle toeren. En dat niet eens voor onszelf, maar wel voor... Frankrijk. Resultaat? Ons land haalt de Europese doelstelling om gas te besparen niet. “Het zijn vooral de gasgestookte elektriciteitscentrales in ons land die ten volle profiteren van de energiecrisis.”
  1. Vakbonden willen na mislukt overleg verder staken, maar Delhaize ziet haar plan als “enige optie”: “Wij houden vol tot het einde”
    UPDATE
    171

    Vakbonden willen na mislukt overleg verder staken, maar Delhaize ziet haar plan als “enige optie”: “Wij houden vol tot het einde”

    Het nieuwe overleg tussen de Delhaize-vakbonden en -directie over het plan om 128 eigen winkels over te laten aan zelfstandigen heeft niks opgeleverd. Volgens de directie is haar plan nochtans “de enige optie” om opnieuw aan te knopen met groei. Maar de vakbonden eisen een alternatief en blijven ondertussen verder staken. “De woede onder het personeel is nog te groot”, klinkt het. Momenteel zijn 76 winkels dicht en de vakbonden blokkeren ook het distributiecentrum van de keten.