Volledig scherm
© Thinkstock

In 2016 kregen 287.613 Vlamingen waterfactuur zonder dat ze één druppel water verbruikten

Vorig jaar hebben 287.613 Vlamingen een waterfactuur gekregen zonder dat ze één druppel water hadden verbruikt. Dat is een stijging van 144 procent tegenover 2015. Dat meldt Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a) vanochtend.

101 reacties

 • Petra Foré

  3 jaar geleden
  Ik ben alleenstaande en heb in 2016 een factuur gekregen van boven de 600 euro,nu 2017 heb ik er reeds 2 gekregen van door de 400 euro!Ik heb zelfs mijn opname attest waar ik reeds 1,5 jaar verblijf voor pijnpatienten met een chronische ziekte.Zo ook het bewijs van een nieuwe waterkraan van mijn appartement(nieuwbouw).Ik heb nog steeds geen antwoord terug gekregen op mijn aangetekend sturen na meerdere herinneringen van hen!
 • Edgard Gielis

  3 jaar geleden
  dat is normaal met deze regering partijen ik betaal voor zonnepanelen die ik niet heb voor een andere buur betaal ik zijn premie van zijn hybride auto die ik niet heb
 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  We betalen voor water wat we niet gebruiken . We betalen een suikertax op cola zero een tja de nva mandaatjes etc .De provincies worden afgeschaft maar het personeel blijft zitten . Kleine gemeentes moeten fusioneren en er zijn er vijf die dat doen . Arm Vlaanderen Dank u Vlaamsche regering want wat we zelf doen ......;;????? Nooit meer nva.
 • Gaston Foubert

  3 jaar geleden
  FRANS DE ROUCK: heb zonnepanelen en een overschot aan elektriciteit maar betaal 500 euro voor allerhande belastingen en taxen. We worden allemaal wel aangezet 'groen' te worden zodat er in het buitenland geen zuivere lucht moet worden gekocht. En die installatie van panelen is helemaal niet gratis daar waar de waterleidingen er generaties lang liggen en afgeschreven zijn.
 • Gerda Mattens

  3 jaar geleden
  Zelfs als je niets verbruikt moet je het vast recht betalen. Rijken moeten rijker worden.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten