Florian Van Eenoo Photo News / Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News / Kristof Ghyselinck

“Impotent zijn als vent, daar loop je in onze machocultuur niet mee te koop”: ook Rudy (71) raakte impotent na een prostaatoperatie

“Geen erectie meer kunnen krijgen, dat is mentaal zwaar.” Met zijn openhartige getuigenis over de risico’s van een ingreep aan de prostaat doorbrak acteur Warre Borgmans (66) een taboe. “Impotent zijn als vent, daar loop je in onze machocultuur niet mee te koop”, getuigt lotgenoot Rudy Van Giel (71), die ook lange tijd incontinent was na een prostaatoperatie. “Ik heb anderhalf jaar in lockdown geleefd. Ik verloor dagelijks tot 2 liter urine en ik durfde niet meer buitenkomen.”

3 reacties

 • peer lequeux

  3 maanden geleden
  Respect voor Warre. Als t een troost kan zijn...hij is echt niet alleen.
 • leon akkermans

  3 maanden geleden
  69 jaar, 10jaar geleden operatie darmkanker, na enkele jaren ( 3à>4jaar) géén erectie meer. Er zijn ergere dingen in het leven !!! Lotgenoten hou jullie goed !
 • Gerd Van nieuwenhove

  3 maanden geleden
  Ik heb ook 10 jaar geleden prostaatkanker met uitzaaiingen gehad . Bestralingen en medicijnen gehad en ingenomen . Geen operaties, geen chemo en al 10 jaar geen erecties meer ! Is helemaal niet zo erg zonder orgasmes kan ook leuk zijn . Iemand vragen hierover , je kan mij steeds bellen ., Ben 75 jaar in januari
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.