Een stakingspost aan de gevangenis van Vorst in december.
Volledig scherm
Een stakingspost aan de gevangenis van Vorst in december. © Marc Baert

Impact staking in Brusselse en Waalse gevangenissen “niet dramatisch”

Sinds gisteravond en tot 22 uur vanavond wordt het werk neergelegd in de Brusselse (Sint-Gillis en Vorst) en Waalse gevangenissen. Cijfers over het aantal deelnemende actievoerders zijn er niet, maar volgens het Gevangeniswezen was de impact van de actie "niet dramatisch".

  1. Ryanair bedreigt Belgische piloten die deze zomer willen staken: “Voordelen zullen komen te vervallen”

    Ryanair bedreigt Belgische piloten die deze zomer willen staken: “Voordelen zullen komen te vervallen”

    De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft haar Belgische piloten gewaarschuwd voor gevolgen indien het deze zomer tot stakingen komt. Eerder deze week kondigden de Belgische piloten aan dat voor deze zomer een stakingsaanzegging is verstuurd. “Stakingen zullen onze Belgische piloten geen voordelen opleveren en zullen loonherstel alleen maar vertragen of annuleren en vliegtuigen en banen in gevaar brengen”, zegt personeelsdirecteur Darrell Hughes in een interne nota, die persagentschap Belga kon inkijken.
  2. Minister Frank Vandenbroucke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgpersoneel

    Minister Frank Vandenbrou­c­ke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgperso­neel

    België tekent in op de Europese aankoop van vaccins tegen het apenpokkenvirus. De federale regering heeft daarvoor het licht op groen gezet, zo meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. In totaal gaat het over 1250 vaccins voor de apenpokken. Dit zou voldoende zijn om 625 personen te behandelen. De vaccins zullen in het bijzonder worden ingezet bij zorgverleners. “De nauwe samenwerking met andere Europese lidstaten, maakt dat we snel tot actie over kunnen gaan”, zegt Frank Vandenbroucke.