Jongere vrouwen hebben het meest last van de psychologische gevolgen.
Volledig scherm
Jongere vrouwen hebben het meest last van de psychologische gevolgen. © Shutterstock

"Impact lockdown op psychologische gezondheid al merkbaar na vijf dagen"

De quarantaine beïnvloedt het psychosociale welzijn van de bevolking al na vijf dagen. Dat is een van de voorlopige resultaten na het onderzoek van het Instituut van Gezondheid en Samenleving van de UCLouvain. Ruim de helft van de respondenten haalde op de enquête resultaten die hen in de categorie 'psychologisch onbehagen' plaatsen. 

4 reacties

 • Jane Doe

  3 jaar geleden
  De lockdown is gewoon zalig. Begrijp 1 ding niet, hoe kan het dat zovelen het nog niet enkele weken met hun partner uithouden? Is net leuk. Sorry wat gaan jullie doen eens jullie op pensioen zijn? Dan hou je toch niet echt van elkaar? Pluspunten, geen irritante buur die je aanklampt, ja u, voor een gesprek telkens je de deur uitgaat. Geen gepensioneerden meer op 't spitsuur in de winkels, of hordes gezinnen met schreeuwende kinderen die de gangen inpalmen. Gelukkig nog iets positiefs aan Corona.
 • Jo Bosman

  3 jaar geleden
  Wat moeten gedetineerden dan niet meemaken als dit waar is . Die zitten 23 u per dag opgesloten en veel langer dan die paar dagen.
 • Kelly Verlinden

  3 jaar geleden
  Wat een onzin weer, hier zijn de mensen echt verwend. In andere landen hebben ze totaal geen inkomen en is er geen vangnet. Toch zijn die er psychologisch beter aan toe. Wat minder tv zien, meer ene boek lezen of creatief bezig zijn, mediteren, wandelen en je voelt je dadelijk beter.
 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  De mensen kunnen toch echt tegen niet veel meer vandaag de dag. Wat gaan die dan doen als ze eens échte problemen hebben die erger zijn dan wat thuis zitten ?
 1. VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ bewijst: behalve op datingmarkt worden vrouwen met tatoeages écht scheef bekeken
  PREMIUM
  73

  VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ bewijst: behalve op dating­markt worden vrouwen met tatoeages écht scheef bekeken

  In het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ achterhaalt Dina Tersago of vrouwen met tatoeages ‘scheef worden bekeken’. Zowel op de dating- als op de arbeidsmarkt deed ze sociale experimenten. Daarnaast ging ze na of een vrouw met tatoeages in een noodsituatie even snel wordt geholpen als een vrouw zonder huidtooi. “De vooroordelen die mensen hebben over een vrouw met tattoos blijken echt wel diep te zitten”, en dat raakte Tersago.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.