Jongere vrouwen hebben het meest last van de psychologische gevolgen.
Volledig scherm
Jongere vrouwen hebben het meest last van de psychologische gevolgen. © Shutterstock

"Impact lockdown op psychologische gezondheid al merkbaar na vijf dagen"

De quarantaine beïnvloedt het psychosociale welzijn van de bevolking al na vijf dagen. Dat is een van de voorlopige resultaten na het onderzoek van het Instituut van Gezondheid en Samenleving van de UCLouvain. Ruim de helft van de respondenten haalde op de enquête resultaten die hen in de categorie 'psychologisch onbehagen' plaatsen. 

4 reacties

 • Jane Doe

  2 jaar geleden
  De lockdown is gewoon zalig. Begrijp 1 ding niet, hoe kan het dat zovelen het nog niet enkele weken met hun partner uithouden? Is net leuk. Sorry wat gaan jullie doen eens jullie op pensioen zijn? Dan hou je toch niet echt van elkaar? Pluspunten, geen irritante buur die je aanklampt, ja u, voor een gesprek telkens je de deur uitgaat. Geen gepensioneerden meer op 't spitsuur in de winkels, of hordes gezinnen met schreeuwende kinderen die de gangen inpalmen. Gelukkig nog iets positiefs aan Corona.
 • Jo Bosman

  2 jaar geleden
  Wat moeten gedetineerden dan niet meemaken als dit waar is . Die zitten 23 u per dag opgesloten en veel langer dan die paar dagen.
 • Kelly Verlinden

  2 jaar geleden
  Wat een onzin weer, hier zijn de mensen echt verwend. In andere landen hebben ze totaal geen inkomen en is er geen vangnet. Toch zijn die er psychologisch beter aan toe. Wat minder tv zien, meer ene boek lezen of creatief bezig zijn, mediteren, wandelen en je voelt je dadelijk beter.
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  De mensen kunnen toch echt tegen niet veel meer vandaag de dag. Wat gaan die dan doen als ze eens échte problemen hebben die erger zijn dan wat thuis zitten ?
 1. INTERVIEW. Marc Van Ranst blij met coronapas in horeca: “Het is tijd om niet-gevaccineerden op een minder vriendelijke manier te overtuigen”
  PREMIUM
  54

  INTERVIEW. Marc Van Ranst blij met coronapas in horeca: “Het is tijd om niet-gevacci­neer­den op een minder vriendelij­ke manier te overtuigen”

  “Of ik hiermee tevreden ben? Virologen zijn geen Romeinse keizers die hun duim omhoog of omlaag steken”, minimaliseert professor virologie Marc Van Ranst (KU Leuven) zijn eigen mening na afloop van het Overlegcomité. “Maar ik ben hoopvol dat dit pakket maatregelen gaat werken”, is hij positief. Van Ranst legt ook uit waarom een mondmasker in de winkel zinvol is terwijl je in nachtclubs onbeperkt mag feesten, wat hij als minister van Onderwijs zou doen en waarom we stilaan minder soft mogen zijn voor wie zich niet laat vaccineren.