Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Jan De Meuleneir / Photo News

Impact heropening scholen nog niet zichtbaar in de cijfers

Uit het contactonderzoek van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) blijkt dat er in de periode tussen 9 november en 22 november bij 897 schoolkinderen en 266 personeelsleden een positieve coronatest is afgenomen. Dat komt overeen met 0,07% van alle leerlingen en 0,16% van de onderwijspersoneelsleden. De heropening van de scholen wordt nog niet weergegeven in de cijfers. 

 1. OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhuizen neemt voor tweede dag op rij toe, reproductiegetal opnieuw gestegen tot 1,06

  OVERZICHT. Aantal nieuwe opnames in ziekenhui­zen neemt voor tweede dag op rij toe, reproduc­tie­ge­tal opnieuw gestegen tot 1,06

  Voor de tweede dag op rij neemt het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen verder toe. Tussen 16 en 22 januari werden gemiddeld 127,4 nieuwe patiënten opgenomen. In vergelijking met de week daarvoor is dat een toename met 5 procent. In de ziekenhuizen liggen nu 1.923 mensen, wat wel nog een daling is, met 1 procent. Op intensive care liggen 338 mensen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
 2. Mogelijk na kerstvakantie al sneltesten in alle scholen: "Maar wie negatief test, moet toch in quarantaine"
  PREMIUM

  Mogelijk na kerstvakan­tie al sneltesten in alle scholen: "Maar wie negatief test, moet toch in quarantai­ne"

  Op de persconferentie van het crisiscentrum kondigde microbioloog Herman Goossens, voorzitter van de Taskforce Testing, woensdag aan dat de sneltesten binnenkort zullen worden ingezet in bedrijven en scholen. De CLB’s willen die testen inzetten van zodra een eerste besmetting in een klas opduikt. De risicocontacten van een tweede besmetting worden nu immers met vertraging opgespoord. “Maar alleen kunnen we dit niet aan. We rekenen op de hulp van honderden vrijwilligers van het Rode Kruis.”
 3. Vrees voor worstcasescenario na vertraging bij AstraZeneca: “Als Pfizer niet levert wat is afgesproken, komen we in februari in de problemen”

  Vrees voor worstcase­sce­na­rio na vertraging bij AstraZene­ca: “Als Pfizer niet levert wat is afgespro­ken, komen we in februari in de problemen”

  Volgens Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce voor de vaccinatiestrategie, tekent zich een worst case scenario af als Pfizer de beloofde levering van vaccins tegen begin volgende maand niet weer opdrijft. “Als Pfizer nu niet levert wat is afgesproken, komen we in de problemen in de woonzorgcentra”, zegt Ramaekers aan VRT NWS. De vertraging bij AstraZeneca zorgt dan weer voor “bijkomende onzekerheid”.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur