Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

IMF wil ambitieuzer begrotingsplan van Belgische regering

Het International Monetair Fonds (IMF) vindt dat de Belgische regering meer moet doen om de overheidsschuld af te bouwen. De instelling uit Washington meent dat na de coronacrisis vooral aan de uitgaven gesleuteld moet worden, want de belastingdruk is al hoog in België.

24 reacties

 • Jan Vanstraat

  1 maand geleden
  Geld is er genoeg , als er geen sjoemelaars zijn. En er NIET met geld gesmeten wordt . Ook die Tinne Van groen onmiddelijk uit haar functie halen voor de stoomboot de stekker hier moet insteken en energie geen basisbehoefte meer is .
 • Piet Deroover

  4 maanden geleden
  Dat kan je toch niet verwachten van een regering met Rood en Groen of in de volksmond 'een sinterklaasregering'. Europa moet er zich maar bij neerleggen.
 • Jan Desmet

  4 maanden geleden
  Één land, één regering en stop met al die dure praatbarakken ! Lange termijn visie, daadkracht, gezond verstand ipv duur woord gepeupel, samenwerking ipv begrensde partijpolitiek. Maar ach, de geleerden hebben veelal een te groot ego, wat een éénvoudige vooruitgang helemaal in de weg blijft staan. Pffffff
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Stoppen met miljarden weg te geven aan bedrijven die al op een berg geld zitten, geen miskopen van de eeuw zoals de F35. Scheelt al vlug tientallen miljarden. Een activiteitsgraad van 80% is een onhaalbare illusie. Tenzij jongeren niet meer mogen studeren, peuters in de staatscrèche moeten en mensen niet meer zelf mogen beslissen om wel of niet een tijdje niet meer te werken. In een communistisch of fascistisch systeem dus. Waar elke dag van je leven moet renderen voor het systeem.
 • luc dierick

  4 maanden geleden
  Maatpakken zonder zakken Dit zal de grootste besparing en de beste investering zijn
 1. Zware fiscale wanbetalers tegenhouden op de autostrade, spookbedrijven ontbinden, minder cashbetalingen: zo wil Van Peteghem fraude bestrijden
  PREMIUM

  Zware fiscale wanbeta­lers tegenhou­den op de autostrade, spookbe­drij­ven ontbinden, minder cashbeta­lin­gen: zo wil Van Peteghem fraude bestrijden

  Minister van Financiën en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een eerste plan klaar om fiscale en sociale fraude de komende jaren efficiënter aan te pakken. De rode draad: meer samenwerking tussen de verschillende overheidsdiensten en daarvoor ook de wettelijke barrières wegwerken. “Criminelen hebben niets liever dan dat we elk op ons eiland zitten.” Hoe hij dat gaat doen? Door een pak maatregelen. Zo zal wie zijn belastingen halsstarrig weigert te betalen, zelfs op de autosnelweg niet veilig meer zijn voor de controleurs.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. INTERVIEW. Minister van Financiën Van Peteghem over zijn grote fiscale hervorming: “Als u mij de nieuwe Dehaene wil noemen, is dat voor mij goed”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Minister van Financiën Van Peteghem over zijn grote fiscale hervorming: “Als u mij de nieuwe Dehaene wil noemen, is dat voor mij goed”

  Hij is niet de bekendste, maar minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) is wel de grootste minister van de regering. Letterlijk dan, met zijn 2 meter en 5. Al heeft hij ook grootse plannen: hij wil meer doen dan op papier een grondige fiscale hervorming voorbereiden, waarover pas na de verkiezingen beslist wordt. “We moeten het gaspedaal durven indrukken. Ik wil dat mensen over 20 jaar kunnen zeggen: die regering heeft tenminste keuzes durven maken waardoor wij het vandaag beter hebben.”