Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

IMF wil ambitieuzer begrotingsplan van Belgische regering

Het International Monetair Fonds (IMF) vindt dat de Belgische regering meer moet doen om de overheidsschuld af te bouwen. De instelling uit Washington meent dat na de coronacrisis vooral aan de uitgaven gesleuteld moet worden, want de belastingdruk is al hoog in België.

24 reacties

 • Jan Vanstraat

  1 jaar geleden
  Geld is er genoeg , als er geen sjoemelaars zijn. En er NIET met geld gesmeten wordt . Ook die Tinne Van groen onmiddelijk uit haar functie halen voor de stoomboot de stekker hier moet insteken en energie geen basisbehoefte meer is .
 • Piet Deroover

  2 jaar geleden
  Dat kan je toch niet verwachten van een regering met Rood en Groen of in de volksmond 'een sinterklaasregering'. Europa moet er zich maar bij neerleggen.
 • Jan Desmet

  2 jaar geleden
  Één land, één regering en stop met al die dure praatbarakken ! Lange termijn visie, daadkracht, gezond verstand ipv duur woord gepeupel, samenwerking ipv begrensde partijpolitiek. Maar ach, de geleerden hebben veelal een te groot ego, wat een éénvoudige vooruitgang helemaal in de weg blijft staan. Pffffff
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Stoppen met miljarden weg te geven aan bedrijven die al op een berg geld zitten, geen miskopen van de eeuw zoals de F35. Scheelt al vlug tientallen miljarden. Een activiteitsgraad van 80% is een onhaalbare illusie. Tenzij jongeren niet meer mogen studeren, peuters in de staatscrèche moeten en mensen niet meer zelf mogen beslissen om wel of niet een tijdje niet meer te werken. In een communistisch of fascistisch systeem dus. Waar elke dag van je leven moet renderen voor het systeem.
 • luc dierick

  2 jaar geleden
  Maatpakken zonder zakken Dit zal de grootste besparing en de beste investering zijn
 1. INTERVIEW. Minister van Financiën Van Peteghem over zijn grote fiscale hervorming: “Als u mij de nieuwe Dehaene wil noemen, is dat voor mij goed”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Minister van Financiën Van Peteghem over zijn grote fiscale hervorming: “Als u mij de nieuwe Dehaene wil noemen, is dat voor mij goed”

  Hij is niet de bekendste, maar minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) is wel de grootste minister van de regering. Letterlijk dan, met zijn 2 meter en 5. Al heeft hij ook grootse plannen: hij wil meer doen dan op papier een grondige fiscale hervorming voorbereiden, waarover pas na de verkiezingen beslist wordt. “We moeten het gaspedaal durven indrukken. Ik wil dat mensen over 20 jaar kunnen zeggen: die regering heeft tenminste keuzes durven maken waardoor wij het vandaag beter hebben.”
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.