UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Illegalen vluchten ongemerkt weg over tarmac Zaventem

UpdateTwee Algerijnse mannen die België illegaal wilden binnenkomen, zijn vorige week op de luchthaven van Zaventem ontsnapt wanneer de politie hen van het vliegtuig naar het transitcentrum voor illegalen wou escorteren. De federale politie is nog altijd actief op zoek naar de twee. Dat meldt Kaatje Natens, woordvoerster van de federale politie.

 1. Nationale Veiligheidsraad heeft eerste strategie klaar: “Alsmaar complexere bedreigingen zoals fake news en terrorisme”

  Nationale Veilig­heids­raad heeft eerste strategie klaar: “Alsmaar complexere bedreigin­gen zoals fake news en terrorisme”

  De Nationale Veiligheidsraad klopte vandaag de allereerste Belgische veiligheidsstrategie ooit af. Die bepaalt de vitale belangen voor ons land en moet helpen om bedreigingen te voorkomen. “De bedreigingen waarmee we als land worden geconfronteerd, worden alsmaar complexer. Het is van cruciaal belang dat we over een duidelijke en uitgewerkte visie beschikken”, stelt premier Alexander De Croo (Open Vld).
 2. Mogelijke fraude bij contactopsporing: "Vraag me ook af hoe dit mogelijk is"

  Mogelijke fraude bij contactop­spo­ring: "Vraag me ook af hoe dit mogelijk is"

  Dat er mogelijk sprake is van fraude bij één van de callcenters voor de Vlaamse contactopsporing, is volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) “verwerpelijk”. Volgens de CD&V-minister is er een extern onderzoek opgestart, bereidt het Agentschap Zorg en Gezondheid juridische stappen voor en steunt hij de vraag naar een audit door het Rekenhof. “Ik stel me ook de vraag hoe dit mogelijk is”, aldus Beke.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.