Bing Maps
Volledig scherm
© Bing Maps

Illegale openluchtfuif in Leuven stilgelegd

De Leuvense politie heeft omstreeks 4 uur in Kessel-Lo nabij Leuven een illegale openluchtfuif stilgelegd. De organisatoren hadden de terreinen van de NMBS en Evian uitgekozen als locatie voor een fuif met een hele reeks dj's. Dat meldt de politie van Leuven.

 1. Vlaams-Brabant legt overstromingsgebieden aan

  Vlaams-Bra­bant legt overstro­mings­ge­bie­den aan

  De provincie Vlaams-Brabant is gestart met de werken voor de aanleg in Asse en Merchtem van drie overstromingsgebieden langs de Grote Molenbeek. Deze maken deel uit van een globaal plan om de wateroverlast in de valleien van de Grote en Kleine Molenbeek te beperken. Vooral Merchtem en Londerzeel hadden de voorbije jaren enkele keren te kampen met zware wateroverlast. Ook de Vlaamse Milieumaatschappij plant enkele overstromingsgebieden.
 2. Horeca Vlaanderen over beslissingen Overlegcomité: “Minizonnestraaltje, maar geen blauwe hemel”
  53

  Horeca Vlaanderen over beslissin­gen Overlegco­mité: “Minizonne­straal­tje, maar geen blauwe hemel”

  Vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants gedeeltelijk heropenen: klanten mogen enkel ontvangen worden op het terras. Binnen dineren of een glas drinken blijft nog steeds “no go”. Dat is vandaag beslist op het Overlegcomité. Horeca Vlaanderen reageert teleurgesteld op het gebrek aan zekerheden en pleit voor het behoud van de steunmaatregelen. Volgens FedCaf, een federatie van caféhouders, zaait de overheid verdeeldheid door enkel bediening op terrassen toe te laten.
 3. Vlaams-Bra­bant adverteert op anderstali­ge Fa­cebook-pagina's over taallessen

  Met 'Enfin on se comprend grâce à un cours de néerlandais' als slogan is de provincie Vlaams-Brabant samen met vzw De Rand een grootschalige campagne gestart om anderstaligen ertoe aan te zetten taallessen Nederlands te volgen. In de campagne wordt de website van het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant gepromoot, evenals het gratis nummer 0800 123 00 waarop informatie over taalcursussen bekomen kan worden.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"