De twaalfjarige Ilias uit Mortsel werd teruggevonden in Steenkerke in Wallonië.
Volledig scherm
PREMIUM
De twaalfjarige Ilias uit Mortsel werd teruggevonden in Steenkerke in Wallonië. © BELGA

Ilias werd teruggevonden: nu moet het verwerken in alle rust gebeuren

De zoektocht naar de twaalfjarige Ilias uit Mortsel heeft een paar dagen het nieuws gedomineerd. Het verwerken moet nu in alle stilte gebeuren. “De verwarring in die jongen zijn hoofd moet heel groot zijn”, zegt kinderpsychologe Klaar Hammenecker in De Morgen.

 1. Topmagistraat Sabbe krijgt schorsing van zes maanden (deels met uitstel) voor expliciete berichten en foto aan ondergeschikte

  Topmagi­straat Sabbe krijgt schorsing van zes maanden (deels met uitstel) voor expliciete berichten en foto aan onderge­schik­te

  Johan Sabbe (60), de procureur des Konings van Oost-Vlaanderen is zes maanden, waarvan drie maanden met uitstel, geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de Gentse tuchtrechtbank maandagmiddag beslist. Zijn vroegere vrouwelijke chauffeur had klacht ingediend tegen hem. De tuchtrechtbank is niet bevoegd om zich uit te spreken over de mogelijke strafrechtelijke inbreuken, maar stelt dat Sabbe “de waardigheid van zijn ambt heeft aangetast”.
 2. België is sinds vandaag zwaarst getroffen land van Europa: nergens zijn coronacijfers zo slecht

  België is sinds vandaag zwaarst getroffen land van Europa: nergens zijn coronacij­fers zo slecht

  België is sinds dinsdag de slechtste leerling van de coronaklas in Europa. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Ons land passeert Tsjechië, dat wekenlang de ranglijst met meeste nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in twee weken tijd aanvoerde. Ook het aantal Europese landen dat rood kleurt, blijft toenemen. Intussen is 80 procent over de symbolische drempel gegaan.