Photo News
Volledig scherm
© Photo News

IKEA België zet samenwerking met PostNL tijdelijk stop

IKEA België heeft de samenwerking met POSTNL tijdelijk opgeschort. Dat werd bevestigd aan onze redactie. De aanleiding is het onderzoek naar het Nederlandse pakjesbedrijf. “Er zijn nog te veel onduidelijkheden. Daarom hebben we gekozen om tijdelijk samen te werken met een andere postprovider", aldus de persverantwoordelijke van IKEA België.  

 1. Dreigen door de wanpraktijken bij koeriers de pakjesleveringen in het gedrang te komen? En wat kan ik dan als consument doen?
  PREMIUM

  Dreigen door de wanpraktij­ken bij koeriers de pakjesleve­rin­gen in het gedrang te komen? En wat kan ik dan als consument doen?

  Een sinds gisteren verzegeld pakjesdepot bij PostNL, terwijl vandaag bij het andere koeriersbedrijf DPD huiszoekingen plaatsvonden. Dreigen door de (vermeende) wanpraktijken in de koeriersector onze Black Friday-, Sint- en eindejaarspakjes te laat te komen? Professor transporteconomie en e-commerce Roel Gevaers (UAntwerpen) beantwoordt de meest prangende vragen.
 2. EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeelden van onze reporter tonen hoe pakjesbezorgers uitgebuit worden: “Zelfs zonder rijbewijs aan de slag”
  PREMIUM

  EXCLUSIEVE VIDEODOCU. Verborgen camerabeel­den van onze reporter tonen hoe pakjesbe­zor­gers uitgebuit worden: “Zelfs zonder rijbewijs aan de slag”

  Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Daar kon hij met eigen ogen zien hoe het eraan toeging. Als gevolg van het onderzoek van HLN en VTM Nieuws vielen sociale inspecteurs vandaag binnen bij PostNL-depots in ons land, waar onder meer inbreuken voor zwartwerk werden vastgesteld. Bekijk hier onze exclusieve videodocumentaire.
 3. Extreem efficiënte controlefreak die voor miljoenen zorgt: topvrouw Herna Verhagen transformeerde PostNL in winstmachine
  PREMIUM

  Extreem efficiënte controle­freak die voor miljoenen zorgt: topvrouw Herna Verhagen transfor­meer­de PostNL in winstmachi­ne

  Sinds deze week ligt het bedrijf helemaal onder vuur, maar PostNL torst al jaren een slechte reputatie met zich mee. Het inzetten van schijnzelfstandigen, slechte werkomstandigheden... het leidde zelfs al tot rechtszaken met risico’s op miljoenenboetes. Maar de strategie leidde ook tot miljoenen winst, en dus lijkt topvrouw Herna Verhagen - “een CEO met een ijzeren discipline” - niet zinnens het roer om te gooien. Hoe opereert het bedrijf? Welke cultuur heerst er? En wie staat er aan het hoofd?
 1. “Een pakketje bestellen buiten de EU kan vervelende gevolgen hebben”: experts geven advies voor je koopjes op Black Friday
  PREMIUM

  “Een pakketje bestellen buiten de EU kan vervelende gevolgen hebben”: experts geven advies voor je koopjes op Black Friday

  Black Friday is traditioneel hét moment waarop we massaal elektroproducten bestellen. Maar dit jaar is het mogelijk dat je meer betaalt dan anders of dat je pakje later komt. En daar zijn verschillende redenen voor, zegt techexpert Frank Everaardt. Hij geeft advies om toch het meeste te halen uit de Black Friday-deals: “De kortingen zijn nog altijd groot, maar als consument moet je wel extra aandachtig zijn.”