Onze journalisten met hun tieners.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze journalisten met hun tieners. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News

“Ik wou dat ik je kon zeggen dat het niks voorstelt om 18 te worden”: drie journalisten schrijven pakkende brief aan hun tieners

Sinds deze week hebben ze weer een béétje ademruimte, onze Vlaamse jongeren. Maar Het Grote Perspectief? Nee, daarvoor moeten ze nog geduld oefenen. Een situatie die steeds meer weegt. Als straks de elfde maand vol maatregelen ingaat, wat zég je als ouder dan eigenlijk nog tegen je kind? Drie van onze journalisten — Anke Michiels, Sabine Vermeiren en Sven Spoormakers — zochten de woorden en goten ze in een brief. “Het jaar dat voorbij is, en dat jou ontnomen is, kan ik nergens nog kopen. Het is onbetaalbaar.”

  1. “We verkeren in crisis. En het ergste moet nog komen”: waarom zien culturele centra zo af? En wat zijn de gevolgen voor publiek en artiesten?
    PREMIUM
    37

    “We verkeren in crisis. En het ergste moet nog komen”: waarom zien culturele centra zo af? En wat zijn de gevolgen voor publiek en artiesten?

    Eén op de drie cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel kampt met een slechte ticketverkoop. Wanneer cultuurliefhebbers toch naar buiten komen, kiezen ze voor andere genres dan vroeger en kopen ze hun tickets veel later. Allemaal zaken die grote gevolgen hebben voor de cultuursector: zowel voor het publiek als voor artiesten verandert er van alles. Zes belangrijke stemmen uit de sector delen uitgebreid hun bezorgdheden en zoeken mee naar oplossingen. “Vroeger speelde ik zelden voor een lege zaal. Nu zit er geregeld maar 30 of 40 man.”