Volledig scherm
© Benoit De Freine

"Ik wil best bloed geven, maar niet aan moslims! Kunt u dat garanderen?"

"Mag je ook zelf bepalen aan wie jouw bloed wordt gegeven? Ik wil best bloed geven, maar niet aan moslims! Kunt u dat garanderen?" Die niet mis te verstane reactie op een tweet van de Stad Antwerpen rond de bloedinzamelactie van het Rode Kruis zorgt voor heel wat ophef.

 1. Facebookpagina Vlaamse Verdedigings Liga weer online: "We laten ons niet zomaar muilkorven"

  Facebookpa­gi­na Vlaamse Verdedi­gings Liga weer online: "We laten ons niet zomaar muilkorven"

  Gisteren klonk het nog dat de Vlaamse Verdedigings Liga zou ophouden te bestaan. De Facebookgroep met 23.000 volgers ging offline na de verontwaardiging over de racistische praat die er gepost was naar aanleiding van de dood van een 15-jarige jongen. Maar nu is er weer een nieuwe pagina gecreëerd. "Wij laten ons niet zomaar muilkorven", staat er nu te lezen. "Niet mijn werk", benadrukt Gunther Vleminx, de beheerder van de vorige groep. "Wie er achter zit? Geen idee. Iedereen kan zo'n pagina maken."
 2. Vlaamse Verdedigings Liga reageert zelf na racistische commentaren op overlijden Ramzi Kaddouri

  Vlaamse Verdedi­gings Liga reageert zelf na racisti­sche commenta­ren op overlijden Ramzi Kaddouri

  Op sociale media wordt met afgrijzen gereageerd op de vele racistische reacties na het overlijden van de 15-jarige Ramzi Mohammad Kaddouri uit Genk. De jongen overleed in Marokko bij een ongeval met een quad. Politici veroordelen de reacties en noemen het "weerzinwekkend racisme". "Het was niet de bedoeling om te schofferen", reageert de Vlaamse Verdedings Liga (VVL). De beheerder van hun Facebookpagina, Gunther Vleminx, had het bericht over Kaddouri gedeeld met een controversieel bijschrift, dat aanleiding gaf tot grove uitlatingen van lezers. "We wilden aankaarten dat het niet ging om een Vlaming, zoals de kranten schreven." Op Facebook schreef Vleminx een reactie die nadien weer werd weggehaald: "Waar was de verontwaardiging in de media na de aanslagen of de aanrandingen door asielzoekers?" vraagt de VVL zich af.
 1. CEO Belfius krijgt forse kritiek na uitspraken over horeca: “Af en toe nood aan saneringsgolf, hebben we niet te veel cafés en restaurants in België?”

  CEO Belfius krijgt forse kritiek na uitspraken over horeca: “Af en toe nood aan sanerings­golf, hebben we niet te veel cafés en restau­rants in België?”

  Belfius-CEO Marc Raisière heeft met zijn uitlatingen in de pers over de financiële levensvatbaarheid van de horecasector forse kritiek geoogst van politici en horecafederaties. “Het spijt me dat dit het geval was, want het was geenszins mijn bedoeling een sector die ik respecteer te stigmatiseren of personen te kwetsen”, zo reageert hij maandag.
 2. Mest spuit metershoog tegen gevels na defect aan aalkar in Lichtervelde: “Gelukkig valt de stank mee”
  Lichtervelde

  Mest spuit metershoog tegen gevels na defect aan aalkar in Lichtervel­de: “Gelukkig valt de stank mee”

  In Lichtervelde zijn maandagnamiddag drie gevels van woningen met mest besmeurd geraakt. Oorzaak was een technisch defect aan een voorbijrijdende aalkar van een aannemer. De brandweer kon de smurrie van de gevels en een achteroprijdende auto spoelen. “Ze deden hun best, maar het mestspoor is nog niet volledig van mijn gevel verdwenen”, zegt bewoonster Saïdja Vanhulle.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt