Volledig scherm
© Photo News

Ik sta op de reservelijst voor vaccin: wat nu? Hoe groot is de kans dat je wordt opgeroepen? En hoe gebeurt dat?

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven op het onlineplatform QVax. Vaccinatiecentra kunnen beroep doen op deze reservelijst zodra ze doses vaccins overhebben. Op enkele uren tijd hebben al meer dan 30.000 kandidaten zich gemeld. Krijgen zij dan ook voorrang omdat ze zich eerder hebben ingeschreven? En hoe groot is de kans eigenlijk dat u wordt opgeroepen? Een antwoord op uw vragen.

 1. Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven op reservelijst voor vaccin: wachttijden lopen al op tot meer dan een uur

  Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrij­ven op reserve­lijst voor vaccin: wachttij­den lopen al op tot meer dan een uur

  Het onlineplatform QVax, waarop burgers kunnen aangeven op welk moment ze de komende weken beschikbaar zijn om snel naar het vaccinatiecentrum te komen, werd vandaag gelanceerd. Vaccinatiecentra die dosissen overhebben kunnen de mensen op deze lijst snel oproepen om zich te laten vaccineren. Het platform is enorm populair: wie zich op de reservelijst wil inschrijven, moet al langer dan een uur wachten. “Als u ziet dat u langer dan een uur moet wachten en u behoort niet tot de prioritaire doelgroep (65-plussers of risicopatiënten, red.), kom dan gerust nog eens terug over een uurtje of twee”, aldus Frank Robben, de topman van het eHealth-platform.
 1. Nederland-België: 458 - 0. Noorderburen moéten uit hun kot komen van overheid voor testevents, wij blijven achter
  PREMIUM
  38

  Nederland-Bel­gië: 458 - 0. Noorderbu­ren moéten uit hun kot komen van overheid voor testevents, wij blijven achter

  Nog deze maand april zullen in Nederland 458 evenementen voor in totaal 218.474 bezoekers worden georganiseerd. Zo wil de Nederlandse overheid experimenteren met toegangstesten voor attractieparken, cultuurvoorstellingen en voetbalmatchen. Een schril contrast met ons land, waar welgeteld 0 testevents gepland staan. Maar wat niet is, kan misschien nog komen: “De matchen van de Rode Duivels op het EK Voetbal lijkt ons een ideale gelegenheid hiervoor, met grote schermen op pleinen.”
 2. Vaccinatie-coördinator Chris Van Tongelen: “Geen begrip meer voor het amateurisme van de overheid”
  PREMIUM
  Showbizz

  Vaccinatie-coördina­tor Chris Van Tongelen: “Geen begrip meer voor het amateuris­me van de overheid”

  Een nieuwe lockdown, een nieuwe mokerslag. Zeker voor onze Vlaamse artiesten, die voor het tweede jaar op rij het spookbeeld van een zomer zonder optredens zien opdoemen. En dat had de overheid kunnen vermijden, meent Chris Van Tongelen (52) van De Romeo’s. “En ik mag dat zeggen, want ik zit er middenin”, aldus Chris, die elke dag overladen wordt met bagger en verwijten. Ook enkele andere BV’s, waaronder Margriet Hermans, Sven De Ridder en Jo Vally laten hun mening horen. “Mijn spaarpotje slinkt zienderogend.”
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip