Purple lean.
Volledig scherm
Purple lean. © Instagram

"Ik kan niet zeggen of het goed of slecht was, ik weet het gewoon niet meer": 15-jarige getuigt over drug Purple lean

Purple lean, een mixdrankje van een bepaalde hoestsiroop met frisdrank, maakt meer en meer opgang bij Vlaamse jongeren. Het goedje gebruiken is strafbaar en kan dodelijke gevolgen hebben. Een tiental politiezones heeft al jongeren betrapt. Ook toxicologen wijzen op het gevaar.

7 reacties

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 weken geleden
  Zoals voor alle geneesmiddelen geldt ook voor hoestsiroop met codëine : compleet ongevaarlijk als je er op een juiste en verstandige manier mee omgaat. Persoonlijk heb ik het in mijn jonge(re) jaren veel gebruikt bij verkoudheid of griepsymptomen. Werkt prima, met als aangename bijwerking dat je je licht euforisch voelt. Een wondermiddel als het ware.
 • Alexa Grieken

  2 weken geleden
  Nog meer slur rap verheerlijken, Cardi B promoten en Gucci Gang clip e.a. toelaten dit drankje volop te drinken en tonen op hun social media en videoclips.
 • Elke De Vleeschouwer

  2 weken geleden
  Goed voor die kerel! Blijf nu maar met je fikken van alle andere drugs ook. Net hetzelfde man.
 • Jay Lagrange

  2 weken geleden
  Legaliseer cannabis en ze gaan wel stoppen met zo rommel te maken. Komt er van als je alles verbied, gaan mensen maar gekker en gekker doen. Hou het natuurlijk, is nog niemand aan gestorven.
 • Guy Marien

  2 weken geleden
  Het is in België toch enkel op doktersrecept te verkrijgen hoestsiroop met codeïne
 1. 1 op de 6 in lagere school Sint-Truiden test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buitenschoolse activiteiten stop
  Limburg

  1 op de 6 in lagere school Sint-Trui­den test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buiten­school­se activitei­ten stop

  De testresultaten van de 280 leerlingen en 25 personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden zijn binnen: ongeveer één op de zes blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Extra testen op vrijdag moeten duidelijkheid geven over mogelijke nieuwe besmettingen. Vandaag is ook beslist de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de dertien jaar in Sint-Truiden en zes Limburgse gemeenten preventief tijdelijk te schrappen. Het gaat om Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Wellen en Nieuwerkerken. Allen plaatsen in de omgeving van Sint-Truiden.
 2. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"