Transportdirecteur Paul V.W. (56) zou samen met zijn secretaresse 10.000 kilo cocaïne ingevoerd hebben vanuit Colombia.
Volledig scherm
Transportdirecteur Paul V.W. (56) zou samen met zijn secretaresse 10.000 kilo cocaïne ingevoerd hebben vanuit Colombia. © El Colombiano / Openbaar Ministerie Parket Generaal

“Ik heb witte bananen nodig”: hoe zakenman 10.000 kilo cocaïne smokkelde via Antwerpse haven

DrugsIn Rotterdam is 14 jaar cel geëist tegen Paul V.W. (56), voormalig directeur van een transportbedrijf uit Oosterhout. Zijn secretaresse (34) riskeert 12 jaar cel. Het tweetal importeerde ruim 10.000 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Goed voor een straatwaarde van meer dan een half miljard euro. Paul V.W. zat persoonlijk rond de tafel met leden van de ‘Clan del Golfo’, hét drugskartel van Colombia.

3 reacties

 • Jonathan Wouters

  1 jaar geleden
  Toch weer de Amerikanen die het moeten oplossen.
 • Jules Vermeers

  1 jaar geleden
  Zolang er zotten rondlopen die voor die smeerlapperij geld geven gaat dat handeltje blijven bestaan.
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Dat zijn reusachtige hoeveelheden en verre van de totaliteit die ingevoerd wordt. Het komt mij voor dat die coca plantages eveneens reusachting moeten zijn en in Colombia nooit door luchtwaarneming worden ontdekt. Dat geldt ook voor hun havens. Die worden zeker door het drugkartel beheerd.
 1. Op avontuur met Kuifje of een betoverende Pixar-film over de schoonheid van het leven: deze animatiefilms voor jong én oud moet je streamen

  Op avontuur met Kuifje of een betoveren­de Pixar-film over de schoonheid van het leven: deze animatie­films voor jong én oud moet je streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week zetten we enkele topfilms voor de hele familie in de kijker: een spannende verfilming van Kuifje op Streamz, een mythisch wolvensprookje op Apple TV of een geanimeerde Spider-Man op Netflix. Sluit de verlengde paasvakantie gezellig af voor de buis!
 2. Mega-cokevondst Antwerpse haven: met deze 'Narcos-criminelen' is Paul van W. in zee gegaan

  Me­ga-cokevondst Antwerpse haven: met deze 'Nar­cos-criminelen' is Paul van W. in zee gegaan

  Een Nederlandse zakenman die in het diepste geheim onderhandelt met de meest beruchte drugscriminelen van Colombia. Klinkt als het script van een nieuw seizoen van de populaire Netflix-serie Narcos. Want de 55-jarige Paul van W. zou tijden lang zaken hebben gedaan met de leiders van Clan del Golfo. Hij is een van de arrestanten na de vondst eind vorige maand van tonnen coke in de haven van Antwerpen en het Nederlandse Oosterhout (Noord-Brabant), een gemeente op zo'n dikke 20 minuten rijden van de Belgische grens. Wat is de Clan del Golfo voor een organisatie?
 3. Evenementensector ziet lichtpuntje aan het einde van de tunnel

  Evenemen­ten­sec­tor ziet lichtpunt­je aan het einde van de tunnel

  De Crisiscel Cultuur, die de cultuur- en evenementensector vertegenwoordigt, is tevreden dat het Overlegcomité woensdag niet alleen versoepelingen, maar ook duidelijke parameters aangekondigd heeft. "Ze vormen een lichtpunt op de weg naar vrijheid, maar vooral naar heropening van de sector", zegt Frederik Sioen, zanger, muzikant en spreekbuis van de Crisiscel. Ondertussen werkt de Crisiscel samen met virologen en het coronacommissariaat om volgende week zelf een exitplan voor de cultuur- en evenementensector op tafel te kunnen leggen.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?