"Ik heb Rosa niet kunnen redden. Ze verdronk in Ourthe": vrienden van slachtoffer (15) van waterramp nemen deel aan klimaatmars

De overstromingen afgelopen zomer hebben velen extra gemotiveerd om deel te nemen aan de klimaatmars, die tienduizenden mensen op de been bracht in Brussel. Volgens de deelnemers is nog eens duidelijk geworden dat de politiek vooral aan de zijlijn blijft toekijken. Dat vinden ook de vrienden van Rosa, een 15-jarig meisje dat op kamp in de Ardennen meegesleurd werd door het water en stierf.

20 reacties

 • André Van der Poorten

  2 jaar geleden
  Die klimaatbetogingen splitsen : Op schooldagen geen kinderen , ze horen in de klas , enkel weekends betogen ,,, gevolg ,,,,je kan het raden ! Voor de rest ,,,alleen betogen in week ! Eens benieuwd hoeveel gepassioneerde groenen hun verlofdagen gaan opofferen voor “de goeie zaak”.
 • jan verstrepen

  2 jaar geleden
  Als al diegenen die dit jaar op reis zijn geweest moesten uitgesloten worden waren er geen 100 aanwezig.
 • Ronny Cockuyt

  2 jaar geleden
  Dat is toch wel uitstekend voor die gasten, terug een vrije schooldag, wat moeten ze meer hebben, Ik vraag mij dan altijd af ,hoeveel vuilte ze achterlaten aan de kust op het strand als ze op vakantie zijn,als je zo ziet hoeveel tonnen vuilnis ze dagelijks mogen van de stranden opkuisen.
 • Moniek Smets

  2 jaar geleden
  klimaat is bezig met evolutie dat duizenden jaren ook is gebeurt daar moeten we leren mee leven . De overstromingen in Wallonië heeft te maken met wanbeleid door politiekers. We moeten dringend anders beginnen leven want het is een wegwerp maatschappij en daar moeten politiekers iets aan doen . En de jeugd moet eens leren met minder want ze willen altijd de nieuwste snufjes want na een paar maanden is het nieuwe eraf en willen weer het nieuwste en ga zo maar door.
 • Roland Peeters

  2 jaar geleden
  Met wat rond te lopen gaan ze het milieu niet redden.Misschien eerst gsm,computer,auto in leveren daarna de wagen laten weghalen en op reis gaan met de tent, en ga dan eisen dat er iets aan het milieu wordt gedaan.