Piet Hoebeke en Ilse Degreef.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Hoebeke en Ilse Degreef. © RV/Photo News

“Ik ga dan maar in het Sportpaleis opereren”: ziekenhuisartsen laken politieke verantwoordelijkheid

Onze topdokters zijn ziedend. In de ziekenhuizen moeten ze alwéér patiënten afbellen door een gebrek aan plaats én handen op intensieve zorg. Ze zagen de vloedgolf al lang afkomen, stonden hysterisch te toeteren aan de waterlijn, maar kregen geen gehoor, klinkt het. “Sportpaleizen mogen vollopen, ziekenhuizen moeten op slot. Ik vind dat... verschrikkelijk.”

  1. In de toekomst meer groen en minder rijvakken op ring van Leuven? “Mogelijkheid wordt onderzocht, maar doorstroming mag niet in het gedrang komen”
    Leuven

    In de toekomst meer groen en minder rijvakken op ring van Leuven? “Mogelijk­heid wordt onderzocht, maar doorstro­ming mag niet in het gedrang komen”

    Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt de mogelijkheden om de Tervuursevest aan de ring her in te richten. Eén van de mogelijkheden is het verminderen van een rijvak. Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) verduidelijkt dat het onderzoek nog in een heel vroege fase zit. “Zeker en vast niet voor binnenkort en enkel als het haalbaar is: niemand zit te wachten op een ring die vol file staat.”