Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Thinkstock

"Ik ben nogal zwaar, ik kan er goed tegen": vrouw met 3,4 promille betrapt achter het stuur

PolitierechtbankEen vrouw die een ongeval veroorzaakte nadat ze achtervolgd werd door een huurder, een man die onbewust de baan op ging met een verhuiswagen van 4,5 ton, een dame die een ongeval veroorzaakte met haar gloednieuwe Mercedes en een heer die tegen de lamp liep met net dat Duveltje te veel op. Een greep uit enkele zaken die de voorbije week in de politierechtbanken werden behandeld. En dan was er nog de vrouw die dacht dat alcohol geen vat op haar heeft omdat ze nogal zwaar is.

34 reacties

 • Eric Berckmans

  5 jaar geleden
  Wat is dronken zijn ,vroeger was het max 1,5 dan 0,8 en nu 0,5 en er gebeuren niet meer ongevallen dan vroeger .
 • Hugo Huybrechts

  5 jaar geleden
  Waarom toch altijd vitten op de advocaten van de verdediging? Het is (gelukkig) ons recht om een advocaat te hebben wanneer we voor de rechtbank moeten verschijnen. En die moet er dan maar het beste van zien te maken, ook al weet die ook wel dat zijn cliënt schuldig is, maar dat is zijn verdomde taak! Of gaan we nu ook vitten op ambulanciers en dokters die een gewonde misdadiger trachten te helpen, want dat is ook hun taak?
 • Anniek De Craene

  5 jaar geleden
  niet te begrijpen dat er nog veel zaken met te hoog promille voorkomen, als ge dit leest drinkt er precies niemand
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Ik ben ook nogal zwaar en kan er goed tegen. Ik vermijd wel om te rijden onder invloed en heb in men joge jare dikwijls gemerkt als het uit de hand liep. Nu rijd ik niet meer met een pint op.
 • Johan Vancaneghem

  5 jaar geleden
  Ik rijd, of ik drink, doe nooit beiden of vlak gedronken rijden. Het is eigenlijk niet ingewikkeld hoor.