De stoeltjes aan de vaccinatiebus aan de Action in Sint-Jans-Molenbeek bleven grotendeels leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
De stoeltjes aan de vaccinatiebus aan de Action in Sint-Jans-Molenbeek bleven grotendeels leeg. © Tim Dirven

“Ik bén goed geïnformeerd. Via mijn sociale media”: vaccinatie aan populaire Brusselse winkels verloopt moeizaam

Naar de Action en volledig gevaccineerd terugkomen. Dat lijkt nog niet meteen te werken in Sint-Jans-Molenbeek. Elke prik telt, maar volgens professor Jan De Maeseneer (UGent) moet de Brusselaar vooral meer vertrouwen krijgen in het gezondheidssysteem. “Maak een vaste huisarts verplicht. Dat kan helpen.”

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Brussel start prikcampagne aan winkels: “Lang getwijfeld, maar vaccin maakt leven gemakkelijker”
  PREMIUM
  Sint-Jans-Molenbeek

  Brussel start prikcampag­ne aan winkels: “Lang getwijfeld, maar vaccin maakt leven gemakkelij­ker”

  Slechts 62 procent van de volwassen Brusselaars is momenteel gevaccineerd. Om die cijfers op te krikken, start Brussel met priksessies aan apotheken, scholen, bedrijven en ook winkels. In tandem met handelsfederatie Comeos houdt de Brusselse ‘vaccibus’ nog tot oktober dagelijks halt aan filialen van Action, IKEA, Primark en Carrefour. Wij namen een kijkje op de parking van Action in Molenbeek. “Ik ben blij met dit initiatief, want ik heb geen zin om helemaal naar Brussel te gaan voor een vaccin.”
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeerde patiënt en stierf vervolgens aan corona
  16

  Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeer­de patiënt en stierf vervolgens aan corona

  Het was een opvallend zinnetje in de ‘De zevende dag’ waarin Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) pleitte voor een derde prik en vertelde dat er “een huisdokter is overleden aan corona na het reanimeren van een patiënt”. Die arts is Roger Vandroogenbroeck (70) uit Lembeek. Hij slaagde erin om een - zo bleek achteraf - besmette patiënt weer tot leven te wekken, maar liet vervolgens zelf het leven.