Illustratiebeeld, Brussels Airport.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, Brussels Airport. © BELGA

IJslandse maatschappij Play vliegt vanaf mei naar Brussel

De IJslandse lowcostmaatschappij Play start vanaf mei volgend jaar met vluchten tussen de IJslandse hoofdstad Reykjavik en Brussel. Dat heeft Play aangekondigd.

 1. Zijn leven lang pendelen naar Brussel zag Jeroen (34) niet zitten. En dus verhuisde hij naar IJsland: “Ik leef samen met de natuur en doe alles meer op het gemak”
  PREMIUM

  Zijn leven lang pendelen naar Brussel zag Jeroen (34) niet zitten. En dus verhuisde hij naar IJsland: “Ik leef samen met de natuur en doe alles meer op het gemak”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Na tal van reizen naar IJsland besloot informaticus Jeroen Van Nieuwenhove (34) uit Asse zijn gevoel te volgen en de sprong te wagen. “Toch heb ik me eerst nog twee jaar voorbereid. Ik neem niet zomaar risico's.”
 2. OPINIE. Voor we op zoek gaan naar een zondebok, moeten we ons afvragen of er in de gevangenissen niet meer geïnvesteerd moet worden in daders
  PREMIUM

  OPINIE. Voor we op zoek gaan naar een zondebok, moeten we ons afvragen of er in de gevangenis­sen niet meer geïnves­teerd moet worden in daders

  Het moet een van de grootste nachtmerries zijn voor ouders: geen nieuws hebben van je kind nadat je het zonder het te weten hebt toevertrouwd aan een oppas die kort daarvoor de gevangenis heeft verlaten voor het doodfolteren van een kleuter. Dat is het drama dat zich nu heeft voltrokken. De kleine Dean Verberckmoes, 4 jaar oud, is gisteravond dood teruggevonden tussen de rotsen van de waterkering in een dorpje in Zeeland, nadat hij was meegenomen door Dave De Kock. Sinds vorige woensdag was er geen spoor meer van beiden.
 1. Nucleaire waakhond FANC: “Verlenging levensduur twee jongste kerncentrales is mogelijk”
  31

  Nucleaire waakhond FANC: “Verlenging levensduur twee jongste kerncentra­les is mogelijk”

  Volgens het Federale Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) is het alvast op het vlak van veiligheid mogelijk om de levensduur van de twee jongste kerncentrales in ons land te verlengen. Dat staat in de analyse waar de federale regering net voor kerst om had gevraagd. De regering moet dan wel nog in de eerstvolgende maanden een definitieve beslissing nemen en de installaties moeten een update krijgen, klinkt het.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.