belga
Volledig scherm
© belga

Ierse student (22), verhuurder en instituut veroordeeld voor dodelijke brand Leuvens studentenhuis

De correctionele rechtbank van Leuven heeft voorwaardelijke celstraffen van drie maanden en een jaar opgelegd aan twee verantwoordelijken van de dodelijke brand in een studentenhuis in Leuven in januari 2014. Het Instituut voor Ierland kreeg een boete van 60.000 euro. De drie beklaagden werden schuldig bevonden aan de onopzettelijke doding van twee jonge Ierse studentes.

 1. Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen
  190

  Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen

  Klimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.
 2. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”
  186

  Bouchez over behoud van belasting­voor­deel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzet­ten?”

  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”