Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Iedereen wachtte erop, maar systeem met kleurcodes is nog niet klaar: “Wij vragen nochtans al vijf máánden naar zo’n barometer”

Iedereen zat erop te wachten: een systeem met kleurcodes om ons duidelijk te maken in welke fase van de pandemie we ons bevinden, en welke maatregelen er bijgevolg gelden. Maar de ‘barometer’ was gisteren nog niet klaar, bleek na de Veiligheidsraad. “Zeer jammer”, vindt psycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent). “Wij vragen dat al sinds april.”

  1. Gezondheidseconoom Lieven Annemans: “Dagelijkse angstboodschappen en de verkeerde maatregelen zijn het probleem"

    Gezondheid­s­eco­noom Lieven Annemans: “Dagelijkse angstbood­schap­pen en de verkeerde maatrege­len zijn het probleem"

    Of er te veel naar hem werd geluisterd, en te weinig of te laat is ingegrepen. Dat werd bij de Zevende Dag op één gevraagd aan gezondheidseconoom Lieven Annemans (56), naar aanleiding van de beangstigende coronacijfers. De gezondheidseconoom pleitte in september nog vurig voor het versoepelen van enkele coronamaatregelen, omdat we ons dat konden “permitteren” zei hij toen. Nochtans waren de cijfers op dat moment ook al aan het stijgen.
  1. Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaardigheid?”

    Chris Janssens (Vlaams Belang): “Als vijf studenten die broodje eten boete krijgen, maar betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan geloofwaar­dig­heid?”

    Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens pleit voor een strenge en “geloofwaardige” handhaving van de coronamaatregelen. “Als vijf studenten die een broodje eten beboet worden, maar groepen betogende Afrikanen in Brussel niet, waar is dan de geloofwaardigheid?”, vraagt Janssens zich af. “Dat meten met twee maten ondergraaft de bereidheid om de maatregelen na te leven.”