Wie na het doorlopen van de zelfhulptool minder veerkrachtig blijkt, krijgt enkele tips. Wie hulp nodig heeft, kan zich aanmelden via een link naar WellWeb, een platform dat Van Hoof heeft ontwikkeld. Patiënten krijgen via WellWeb een psycholoog in de buurt aangeraden.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie na het doorlopen van de zelfhulptool minder veerkrachtig blijkt, krijgt enkele tips. Wie hulp nodig heeft, kan zich aanmelden via een link naar WellWeb, een platform dat Van Hoof heeft ontwikkeld. Patiënten krijgen via WellWeb een psycholoog in de buurt aangeraden. © DM

‘Iedereen OK’-zelftest werd 15.000 keer ingevuld, maar nu blijkt: niemand is oké

Wie tot donderdagavond op alle vragen van de test ‘Iedereen OK’ van psychologieprofessor Elke Van Hoof het meest positieve antwoord gaf, kwam toch als ‘minder veerkrachtig’ en ‘kwetsbaar’ uit de test. En dan volgde een doorverwijzing naar psychologen verbonden aan een platform van Van Hoof. Meer dan 15.000 mensen namen deel aan het project, gepromoot door verzekeraars en lokale besturen.

 1. Koppel riskeert 18 jaar cel op terrorismeproces in Antwerpen: “Dit zou een enorm bloederige aanslag zijn geweest”
  PREMIUM

  Koppel riskeert 18 jaar cel op terrorisme­pro­ces in Antwerpen: “Dit zou een enorm bloederige aanslag zijn geweest”

  De ogen van veiligheidsdiensten van over de hele wereld waren vrijdag gericht op de rechtbank in Antwerpen. Daar staan Amir S. (38) en zijn vrouw Nasimeh N. (34), een Belgisch-Iraans koppel uit Wilrijk terecht. Het leek een onopvallend koppel, tot ze op 30 juni 2018 werden klemgereden door de speciale eenheden in Sint-Pieters-Woluwe. In de koffer van hun Mercedes-Benz lag een toilettas gevuld met 500 gram springstof waarmee ze een aanslag wilden plegen.
 2. Marie (16) woont alleen en krijgt verrassing voor Rode Neuzen Dag
  #shareyoursong

  Marie (16) woont alleen en krijgt verrassing voor Rode Neuzen Dag

  Marie is 16 jaar oud en woont alleen in Leuven. “Het komt er op neer dat ik al een hele tijd struggle met mijn mentale gezondheid”, legt ze uit, “Ik was voortdurend overprikkeld door hele tijd samen met mijn gezin te leven en nu woon ik drie weken hier.” Birgit Van Mol ging in naam van Rode Neuzen Dag langs om haar een hart onder de riem te steken en bracht ook een lied mee in het kader van onze #shareyoursong-actie.
 1. Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta
  Play

  Man maakt prachtige kunst van ongekookte pasta

 2. Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?
  Play

  Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?