Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Iedereen kan binnenkort ook online bieden bij gerechtsdeurwaardersverkopen

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft een ontwerp van koninklijk besluit klaar dat de modaliteiten van de elektronische verkoop bij openbare gerechtelijke verkopen vastlegt. Hierdoor kan de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) een beveiligd nationaal online platform uitrollen, waarop alle gerechtsdeurwaarders hun openbare gerechtelijke verkopen digitaal kunnen aanbieden.

 1. Vrederechters binden strijd aan met gehaaide deurwaarders: “3.000 euro kosten voor factuur van 44 euro, dat moet stoppen”
  PREMIUM

  Vrederech­ters binden strijd aan met gehaaide deurwaar­ders: “3.000 euro kosten voor factuur van 44 euro, dat moet stoppen”

  Wie in België een factuur van enkele tientallen euro’s niet op tijd kan betalen, riskeert tot duizenden euro’s extra kosten. “Mensen die het al moeilijk hebben, worden zo volledig kopje onder geduwd”, zuchten vrederechters. Ze hebben hun buik vol van die gehaaide praktijken en pakken samen met Beweging.net uit met een plan dat definitief komaf moet maken met de torenhoge facturen van deurwaarders.
 2. RECONSTRUCTIE. Wil CD&V de Vlaamse regering verlaten omdat ze er niets meer bij te winnen heeft? Zo verliepen de 23 zenuwslopende uren in de Wetstraat
  PREMIUM
  115

  RECONSTRUC­TIE. Wil CD&V de Vlaamse regering verlaten omdat ze er niets meer bij te winnen heeft? Zo verliepen de 23 zenuwslo­pen­de uren in de Wetstraat

  Geen Septemberverklaring en nog altijd geen Vlaamse steunmaatregelen: een crisissfeer hing vandaag over de Vlaamse regering. Eén man werd door Open Vld en N-VA aangeduid als de grote schuldige: CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Even verloor minister-president Jan Jambon (N-VA) zelfs zijn geduld en er klonk bij de onderhandelaars ook openlijk heimwee naar Hilde Crevits. Zo verliepen de 23 zenuwslopende uren voor de onderhandelingen uiteindelijk afsprongen.
 3. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 1. Makelaars van ERA, Dewaele en Hillewaere willen monopolie van notarissen doorbreken: “Kosten bij aankoop huis kunnen tot de helft goedkoper”
  PREMIUM

  Makelaars van ERA, Dewaele en Hillewaere willen monopolie van notarissen doorbreken: “Kosten bij aankoop huis kunnen tot de helft goedkoper”

  “Schaf het monopolie van de notaris af en de woningverkoop verloopt een stuk sneller en tot de helft goedkoper.” Dat vertellen de CEO’s van ERA, Dewaele en Hillewaere aan onze krant. Concreet zou de besparing op het ereloon en de administratiekosten in een vrije markt al gauw 2.500 euro bedragen. De notarissen spreken van een aanval op hun beroep. Ook Minister Van Quickenborne is het idee niet genegen.