Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Tim Dirven

Iedere week dreigen 200 gezinnen op straat te belanden

Ruim tienduizend gezinnen werden in 2020 bedreigd met een uithuiszetting. Dat zijn gemiddeld tweehonderd gezinnen per week, waaronder vele met kinderen. Doorgaans gaat het om gezinnen die de huur niet meer kunnen betalen, blijkt uit een recente bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), waarvan De Standaard de resultaten kon inkijken.

45 reacties

 • Marc Van der Vloedt

  1 maand geleden
  Afbraak sociale flat (streek Mechelen), iedereen werd uitgezet ! Vervangwoning(en) noppes, wat het OCMW, budgetbeheerders en advocaten daar doen is mij een "raadsel", tenzij ze (zelf) een "industrie" en zaakjes hebben opgezet met incassobureaus.Die duivelse advocaten toch die beweren dat je voor 500 euro kan huren. Misschien kan de fiscus "2 Tesla's meer of minder" (costa Belgica quote) verbeurt verklaren bij de ultra liberale immo zwendelaars. Ooit was het goed leven voor de Vlamingen !
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Als je de huurprijzen bekijkt en de afbraak van de sociale zekerheid moet je je geen vragen stellen. Ooit was het goed leven hier maar de rijken konden dat niet verdragen.
 • paul vdkerckhove

  1 maand geleden
  De kruik gaat te water tot ze barst ... In elk geval moet eerst en vooral aan de kinderen worden gedacht , ...
 • Damian Van Sande

  1 maand geleden
  Het is toch zo tof in de neo-liberale samenleving waar de 1% rijken elk jaar minstens 50% rijker worden op de kap van de gemiddelde mens.
 • Peter Bosmans

  1 maand geleden
  Je moet ook met alles kunnen volgen. Groeiende bevolking en meer één-ouder gezinnen. Neem daar nog de regelgeving bij (nieuwbouw nu bijna BEN) waardoor een nieuwe woning vlot 350000 Euro zal kosten. Als je dan net boven de loongrens valt om nog een sociale woning te kunnen krijgen dan is het bijzonder moeilijk om nog een betaalbare, fatsoenlijke woning te vinden.