Idris in augustus 2020. De jongen herviel na een uitgebreide behandeling tegen een agressieve hersentumor.
Volledig scherm
PREMIUM
Idris in augustus 2020. De jongen herviel na een uitgebreide behandeling tegen een agressieve hersentumor. © RV

Idris (4), overleden aan hersentumor, staat centraal in campagne UZA: “Niet elk ‘lief jongetje’ haalt het”

Na zijn behandeling zou Idris een groot ‘pizzafeest’ geven. Om iedereen die hem lief was te bedanken, en om geld in te zamelen zodat leeftijdsgenootjes met een hersentumor het zouden halen. Idris haalde het niet. Wel is hij het gezicht van een nieuwe campagne voor onderzoek van het UZA naar hersentumoren bij kinderen. “Later wilde hij zich liefst in veertien stukjes verdelen. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen”, vertelt zijn mama.

6 reacties

 • Dirk Bytebier

  1 maand geleden
  Veel sterkte ,!
 • Severine Degreef

  1 maand geleden
  Veel sterkte aan de ouders, familie en omgeving van Idris. Jullie mogen terecht trots zijn op zo'n dapper kind als Idris.
 • Gerda Rosiers

  1 maand geleden
  Als men al het geld dat men nu de lucht inschiet met die zogezegde ruimtereizen eens gaf aan kankeronderzoek, hoeveel levens zouden daarmee gered kunnen worden?
 • Peter John Vermeersch

  1 maand geleden
  Innige deelneming en sterkte aan de familie. Het dromen van een kind voor een betere wereld waar er geen miserie is, is mooi als campagne. Maar waar is het geld in de sociale zekerheid om dergelijke jongen bijvoorbeeld naar de meest geavanceerde hospitalen te sturen in de VSA?
 • Francis Nagels

  1 maand geleden
  Heel veel sterkte aan het gezin,familie en vrienden.
 1. Minister Van der Straeten: "Gaat niet over kern- of gascentrales maar over waar we naartoe willen”

  Minister Van der Straeten: "Gaat niet over kern- of gascentra­les maar over waar we naartoe willen”

  Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) levert vandaag een langverwacht rapport over de impact van de kernuitstap af aan de rest van de federale regering. Op een congres in Antwerpen lichtte de minister deze middag nog geen tipje van de sluier. “Het energieverhaal gaat niet om kerncentrales of gascentrales, maar wel over waar we naartoe willen”, zei ze. “Het doel is klimaatneutraliteit en honderd procent hernieuwbare energie in 2050, daar moeten we samen voor gaan.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.