Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Huurprijzen op recordhoogte: Netwerk tegen Armoede wil breder toegankelijke huurpremie

De gemiddelde huurprijs voor een appartement in Vlaanderen is in het voorjaar van 2021 voor het eerst boven 750 euro per maand gestegen. Het Netwerk tegen Armoede spreekt in een persbericht vandaag van een wooncrisis. De organisatie pleit voor een breder toegankelijke huurpremie en dringende maatregelen en investeringen in de private en sociale huurmarkt.

43 reacties

 • Fonske Beys

  1 maand geleden
  Belastingen op huur i.p.v kadastraal inkomen .
 • Ludwig De Witte-Steen

  1 maand geleden
  Decennialang is eigendom aangemoedigd (wat goed is), maar is ook de huurder te veel beschermd. Daardoor is het aanbod gedaald, want je moet als verhuurder echt wel gemotiveerd zijn om op te boksen tegen de rechten van (minder begoede) huurders. Als overheid moet je dan de verantwoordelijkheid nemen om de aanbodkant te verhogen met sociale woningen. Dat is niet gebeurd. Die premies en subsidies zijn daardoor weggegooid geld.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Behoorlijk wonen is een recht dat in de grondwet staat, artikel 23. Ook op dat vlak falen de regeringen in ons land. Voor basiszaken moet de overheid regulerend optreden. Om te beginnen zou dat al kunnen om speculatie met investeringsvastgoed te ontmoedigen. Verder door prijs regulerend op te treden. De hoge kosten voor wonen - aankoop of huren - hebben ook een negatieve weerslag op de rest van de economie.
 • Hilde Peeters

  1 maand geleden
  Eigenaars krijgen ook steeds meer regels en kosten en die gaan huurders betalen begrijpelijk..Ik huur en als ik hetzelfde zou kopen betaalde ik minder per maand.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Het probleem van de hoge huren is nu net dat hele huurpremie- en subsidiebeleid. Zodra er ergens een huurpremie verschijnt laten de eigenaars de huurprijzen stijgen. Dan worden die weer te hoog en dan zijn er weer nieuwe premies nodig. Indien al dat premiegedoe niet bestond zouden de prijzen normaal zijn - anders geraken de eigenaars hun panden niet verhuurd. Er werd al een recordbedrag 'geïnvesteerd' volgens DIependale. Dat moet zijn : er werd al een recordbedrag afgepakt van wij die werken.
 1. Minderjarige moordverdachte die ontsnapte uit instelling in Wingene weer opgepakt in hotel in Blankenberge: “Hij zat verstopt in kast”

  Minderjari­ge moordver­dach­te die ontsnapte uit instelling in Wingene weer opgepakt in hotel in Blankenber­ge: “Hij zat verstopt in kast”

  De 16-jarige jongen die afgelopen weekend ontsnapte uit de gesloten inrichting in Wingene is terecht. De politie pakte hem op in een hotelkamer in Blankenberge waar hij zich samen met een tweede gevluchte jongere schuil hield. De voortvluchtige L.N. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op de 42-jarige David Polfliet, een homoseksuele man uit Sint-Niklaas.
 2. Minister Dermagne geeft banken onvoldoende over plannen bankautomaten

  Minister Dermagne geeft banken onvoldoen­de over plannen bankautoma­ten

  De samenwerking tussen vier grootbanken over de invoering van bankneutrale automaten - Batopin gedoopt - krijgt een dikke onvoldoende van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). Hij dreigt er mee de interbancaire tarieven te verhogen om de banken op die manier aan te sporen hun netwerk voldoende uitgebreid te houden. “Het is tijd dat banken hun engagementen, de wetten en hun klanten respecteren”, aldus de vicepremier.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).