Een ambulancebroeder rusht een brancard met een patiënt erop naar een ambulance.
Volledig scherm
Een ambulancebroeder rusht een brancard met een patiënt erop naar een ambulance. © thinkstock

Hulpverleners en overheidspersoneel dagelijks zes keer aangevallen

De voorbije jaren werden telkens meer dan tweeduizend geweldplegingen geregistreerd tegen politieagenten, hulpverleners en personeelsleden uit het onderwijs, de overheid of het openbaar vervoer. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). De Kamer bespreekt momenteel een voorstel om de straffen voor die gewelddaden strenger te maken.

3 reacties

 • Ria Adams

  3 jaar geleden
  Onder het toezicht van justitie is het in België normaal geworden dat brandweer chauffeurs van De Lijn treinbegeleiders en hulpverleners een pak slaag krijgen om dan nog niet te spreken over politie die met stenen dranghekkens enz. worden bekogeld. Maar owee als er zich eentje verzet die mag het direct komen uitleggen en moet oppassen dat hij zijn job niet kwijt is.
 • Tamzin Andersen

  3 jaar geleden
  Dit moet direct worden goedgekeurd, want het loopt werkelijk de spuigaten uit. Alweer een uit de hand gelopen gevolg van het ziekelijke gepamper dat al tientallen jaren bezig is in opvoeding, justitie, enz.
 • Liesbeth Tippels

  3 jaar geleden
  Flikken zijn veelal geen hulpverleners. Ambulances, brandweer en civiele bescherming zijn dat wel. Echte hulpverleners dient men met rust te laten, zodat ze hun werk kunnen doen!