Na een under- coverreportage van Vrije Vogels en 'Het Laatste Nieuws' beweerde een acteur (foto boven) dat hij seks had met tienerjongens die “het zelf wilden”. “Dat noemen wij 'goedpraters’”, zegt expert Minne De Boeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een under- coverreportage van Vrije Vogels en 'Het Laatste Nieuws' beweerde een acteur (foto boven) dat hij seks had met tienerjongens die “het zelf wilden”. “Dat noemen wij 'goedpraters’”, zegt expert Minne De Boeck. © Vrije Vogels

Hulplijn ontvangt dagelijks gemiddeld één oproep: “Je kan niet genezen van pedofilie. Het is een geaardheid”

“Wij kunnen de windrichting niet veranderen, maar wel de windsterkte. We proberen mensen met een pedofiele voorkeur te laten inzien hoe ze hun seksuele verlangens een plaats kunnen geven in hun leven.” Want lang niet elke pedofiel is een kindermisbruiker. Een gesprek met Minne De Boeck, criminologe bij het Forensisch Centrum Antwerpen en medeoprichter van ‘Stop it now!’, een hulplijn voor wie zich zorgen maakt over zijn seksuele gevoelens voor kinderen.

19 reacties

 • Jacques Eerten

  2 maanden geleden
  Ik sta er nog elke dag verstomd van dat wanneer iemand jaren lang studeert, onderzoek doet en mensen behandelt en dan een mening geeft gebaseerd op jarenlange ervaring, er altijd een paar ongeletterden en religieuzen zijn die beweren van het beter te weten, zonder ooit enige moeite te hebben gedaan over het onderwerp.
 • Philippe Legrand

  2 maanden geleden
  35 jaar geleden hoorde ik op de radio een pedofiele man die een getuigenis aflegde van zijn gevoelens. Die man raakte NOOIT kinderen aan maar ging enkele malen per week naar een zwembad om kinderen te kunnen bekijken. Een hel was dat voor die man. Die begreep heel goed dat zijn gevoelens aangeboren waren maar dat die zijn verdere leven het daar moest mee doen. Sindsdien denk ik volledig anders over DIE afwijking. Sexueel omgaan met kinderen is iets totaal anders.
 • Johan Planckaert

  2 maanden geleden
  Elke pedofiel die kinderen misbruikt zou chemisch gecastreerd moeten worden als dat de enige oplossing is en daarmee basta. Van kinderen blijf je af!
 • Eric Leysen

  2 maanden geleden
  Geaardheid? Flauwekul, gewoon een reden om het goed te praten. Je blijft met je poten van kinderen af, hoe dan ook. En als je dat toch doet dan moet er zwaar, héél zwaar, gestraft worden. Chemische castratie kan daarbij al een begin zijn. Er mag geen enkele toegeving gedaan worden aan deze perverselingen.
 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Mr vansteenkiste je verteld veel maar jij hebt ook geen bewijs dat deze geaardheden niet in het dna/genen zit. Ik kan me het niet voorstellen dat je seksueel opgewonden raakt van kinderen, kleuters en of baby's Dus dat het om een zeer bewuste handeling gaat de eerste keren weet ik niet, dat er gewenning ontstaat Na een tijd zal hoogstwaarschijnlijk wel zijn. Ik hoop dat het wel een psychische achtergrond heeft. Maar 1 zaak is zeker ben gelukkig dat mijn twee zonen al 34 en 19 jaar zijn.