De hulplijn wil met een nieuwe campagne slachtoffers en personen, betrokken bij huiselijk geweld, oproepen om 1712 te contacteren.
Volledig scherm
De hulplijn wil met een nieuwe campagne slachtoffers en personen, betrokken bij huiselijk geweld, oproepen om 1712 te contacteren. © Thinkstock

Hulplijn 1712 ziet aantal oproepen over huiselijk geweld verdubbelen tijdens coronacrisis

"Bang om in uw kot te blijven? ", zo luidt de nieuwe campagne van hulplijn 1712 over huiselijk geweld. Tijdens de coronacrisis zag de hulplijn het aantal oproepen verdubbelen. Dat is meteen ook het hoogste aantal oproepen voor 1712 sinds de oprichting in 2012.

0 reacties

 1. Kinderrechtencommissaris: “Nu we zo op elkaars lip zitten: ik ben bezorgd over sommige kinderen”
  PREMIUM

  Kinderrech­ten­com­mis­sa­ris: “Nu we zo op elkaars lip zitten: ik ben bezorgd over sommige kinderen”

  We mogen onze opgehokte tieners en stampvoetende kleintjes thuis zeggen dat het deze maand ook féést is. De kinderrechten staan 20 jaar in de Belgische grondwet. De kinderrechtencommissaris die ze sinds augustus met haar leven bewaakt, is Caroline Vrijens (44). "Ik kán niet tegen geweld op kinderen. En nu we zo op elkaars lip zitten, en dat wellicht nog voor acht weken, ben ik erg bezorgd voor kinderen in moeilijke thuissituaties."
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"