In 2011 kreeg Augusta Chiwy in Brussel al een ereteken van het Amerikaanse leger.
Volledig scherm
In 2011 kreeg Augusta Chiwy in Brussel al een ereteken van het Amerikaanse leger. © AP

Hulde voor overleden Belgische heldin uit WOII

OorlogsheldinAan het Mardassonmemoriaal in Bastenaken vindt zaterdag een plechtigheid plaats voor verpleegster Augusta Chiwy, de in Congo geboren Belgische heldin uit de Tweede Wereldoorlog die zondag op 94-jarige leeftijd overleden is. De kerkelijke plechtigheid vindt daags voordien plaats in de basiliek van Koekelberg.

 1. College van procureurs-generaal belooft dat er wel degelijk zal worden opgetreden tegen horeca-uitbaters die terras vóór 8 mei openen

  College van procureurs-generaal belooft dat er wel degelijk zal worden opgetreden tegen horeca-uitbaters die terras vóór 8 mei openen

  Het College van procureurs-generaal heeft de gouverneurs en burgemeesters tot de orde geroepen die al aangaven dat ze niet zullen optreden tegen horeca-uitbaters die hun terrassen vóór 8 mei openen. Het zal de procureurs des Konings, de arbeidsauditeurs en de politiediensten verzoeken om het strafrechtelijk beleid “strikt te blijven toepassen”, klinkt het in een persbericht.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

 2. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"