Enkele huizen en flats die te koop staan in Gent. De prijzen gingen daar de voorbije tien jaar met liefst 56% omhoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele huizen en flats die te koop staan in Gent. De prijzen gingen daar de voorbije tien jaar met liefst 56% omhoog. © Wouter Van Vooren

Huizenjacht in steden steeds grotere bron van frustratie: “Zo veel? Voor dát huis? En dan blijkt het een week later verkocht”

De huizenprijzen in Vlaamse centrumsteden blijven maar stijgen. Vooral jonge kopers worden uit de markt geprijsd. Wie een woonst zoekt, is soms twee jaar zoet. "Zonder die erfenis was het me nooit gelukt."

25 reacties

 • Els Martin

  2 maanden geleden
  Immobiliën makelaars en niks anders zijn de reden...een kot verkopen voor huis in elitaire omgeving...lachwekkend die praatjes terwijl ze in hun electrische auto van 120.000 euro arriveren
 • Philippe Vanbelleghem

  2 maanden geleden
  iedereen gefrustreerd , maar beeld je eens in als verkoper . Leuk toch omver te krijge dan de vraagprijs . Immokantoren zijn kop van jut , maar zij nemen niet enkel alleen foto's , compromis opstellen , zekerheid over de koper ,...over de commissie van max 3,63 % incl Btw kan je gerust onderhandelen .
 • Jonathan Dekeyser

  2 maanden geleden
  Stijn Moons, u hebt 100% gelijk. De vastgoedprijzen zijn niet meer normaal. Ooit stort deze markt in. De mensen die nu zeer duur gekocht hebben zullen dan een pak van hun geld zien verdampen maar hun lening zal blijven lopen. En door de coronacrisis wordt het risico van een vastgoedcrash alsmaar groter. Binnen afzienbare tijd zullen er wel koopjes te vinden zijn op de markt.
 • Rachel Janssens

  2 maanden geleden
  Het verschil zit hem niet in intelligentie en wat jezelf bereikt maar wel wat je van thuis mee krijgt. En dat zijn degenen die meestal afstammen van grootouders die tijdens WOII zichzelf verrijkten door anderen te verraden. Kinderen en kleinkinderen die nu grote sier spelen op de dood van velen.
 • Olivier Delbeke

  2 maanden geleden
  Dus mijn app van 7 jaar gelden is 50 % meer waard. Goed om te weten
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League