Bij welke retailers huiszoekingen zijn uitgevoerd, is niet bekendgemaakt.
Volledig scherm
Bij welke retailers huiszoekingen zijn uitgevoerd, is niet bekendgemaakt. © Shutterstock

Huiszoekingen bij Carrefour en andere spelers in sector grootdistributie

Het auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) voerde vandaag huiszoekingen uit in de sector van de grootdistributie. Dat gebeurde al zeker op de hoofdzetel van Carrefour in Evere. Bij Colruyt en Lidl is geen sprake van huiszoekingen, melden hun woordvoerders. Bij Delhaize, Albert Heijn en Aldi kon nog niemand bereikt worden.

3 reacties

 • raf goffin

  2 jaar geleden
  Zo als bijvoorbeeld fruit, de telers krijgen een aalmoes 0,30 eurocent de kg waar de kostprijs voor die peren 0,55 vandaag is. in de warenhuizen verkopen ze de peren gemiddeld aan 3 euro de kg. Gewoonweg schandalig, geen respect voor de producent.
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Natuurlijk zeggen ze dat ze niets verdienen ze doen het uit roeping, die hebben geen winst maar als je ziet hoeveel poen ze kunnen uitsmijten aan sponsoring en ander gedoe en in welke kasten van huizen en luxe auto's dan weet je meteen hoe de vork aan de steel zit.
 • patrick morel

  2 jaar geleden
  Winstmarges zijn laag hoor je altijd en in Nederland is voeding nog veel goedkoper dan hier. Toch is er supermarktketen Jumbo, die ook naar hier wil komen, die een wielerploeg sponsort, Max F1 sponsort en Touringcar sponsort. Hoe doen ze dat, lage prijzen, kleine winstmarges en een gigantisch sponsorbudget of zijn de marges toch veel groter hier te lande. Door Jupilerafspraken misschien.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"